Levrieri (ogarii)

Caracteristicile ogarilor

Clasificarea raselor de câini - câinii levrieri - oagrii

Ogarii, datorită conformației corpului, adaptată la viteză, sunt excelenți câini de curse și de vânătoare. Toate rasele de ogari au caracteristici asemănătoare: cap alungit, corp suplu, torace dezvoltat, talie îngustă, osatură fină și picioare lungi.

 

Istoria ogarilor Levrieri

Anglia este țara în care cursele de ogari și-au câștigat titlul de sport aristocratic. Întrucât ogarii urmăresc numai vânatul pe care îl văd, inițial câinii alergau la curse după un iepure viu; mai târziu acesta a fost înlocuit de iepurele mecanic, care se folosește și în zilele noastre.

Cu toate că și în prezent cursele de ogari sunt la modă, levrierii au devenit și ei câini de agrement datorită ținutei lor aristocratice și temperamentului prietenos.

Nevoile ogarilor Levrieri

Cu toate că se adaptează destul de bine mediului de interior, sedentarismul dăunează ogarului – acesta are nevoie de ore de mișcare zilnică și viteză ca să se mențină în formă. Ogarii sedentari devin obezi, plictisiți și triști. Cu toate acestea, mulți proprietari încep mult prea serios și mult prea de timpuriu exercițiile fizice „în forță” – acest necesar de mișcare epuizantă pentru un câine obișnuit trebuie acoperit treptat. Osatura ogarului este foarte sensibilă – de aceea, nu se recomanda ca puiul în formare să fie alergat în exces, ci doar suficient cât să își risipească energia și să capete un tonus bun.

Temperament

Sunt inteligenți, curajoși și le place mișcarea în aer liber. Sunt partenerii ideali pentru persoane active, care fac zilnic jogging sau merg kilometri întregi cu bicicleta.

Tipurile de ogari: