Ursul Brun (Ursus arctos)

Informații generale Ursul Brun, a cărui denumire științifică este Ursus arctos, este răspândit în mare parte din Eurasia și în America de Nord. Deși numărul urșilor bruni a scăzut foarte mult, în unele zone chiar dispărând definitiv, acest animal încă se găsește în efective importante în Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada și peninsula Scandinavă. Ursul brun este omnivor, având