Câinii însoțitori și de agrement

Câinii însoțitori și de agrement sunt în general de talie mică și mijlocie și sunt o companie plăcută, amuzantă și decorativă.

Câinii însoțitori și de agrement: Dalmațianul

Clasificarea raselor de câini - câinii însoțitori și de agrement - dalmațianul

Anumite rase provin din alte grupe – Dalmațianul, chiar dacă originea lui este controversată iar chinologii nu au ajuns încă la o concluzie, specialiștii sunt de acord asupra unui singur fapt – este un câine utilitar.

Câinii însoțitori și de agrement: Terrierii

Terrierii sunt foarte cunoscuți pentru calitățile lor de vânători. Cu toate acestea, majoritatea au apărut pentru a servi scopului lor actual – acela de ființe drăguțe, gingașe și simpatice, cu personalități plăcute, care să ne țină companie.

Câinii însoțitori și de agrement: Pechinezul

Este interesantă povestea pechinezului, cunoscut de peste 2000 de ani, care a fost creat special și exclusiv pentru Curtea Imperială. Noua rasă, obținută prin încrucișarea între Lhassa-Apso și Pai, trebuia să întrunească patru calități, definite în spiritul vremii: eleganța tigrului, impetuozitatea leului, agilitatea maimuței și agresivitatea dragonului.

Rasele europene

Rasele europene au fost create pentru a ține tovărășie femeilor din înalta societate care nu luau de obicei parte la vânătoare și preferau compania celorlalte doamne din lumea bună. Astfel, frumusețea, eleganța, temperamentul și dimensiunile câinelui de agrement au devenit criteriile principale de selecție pentru crescătorii profesioniști.

Câinii de agrement sunt excelenți tovarăși de joacă pentru copii, pe care îi însoțesc cu plăcere și îi apără cu devotament. Sunt mereu în alertă, energici și jucăuși, cu o personalitate încântătoare, plini de îndrăzneală și vitalitate.