Bichonul Maltez

Bichonul Maltez – Trăsături

Rase de câini - câinele Bichon Maltez (pui)
Câinele Bichon Maltez (pui)

Câine foarte elegant, având întregul corp, capul, coada și picioarele până la labe acoperite cu păr lung. Capul este proporționat față de corp, craniul lat și plat, stopul marcat, botul destul de lung, proporționat față de cap, acoperit cu păr lung, nasul negru, bine dezvoltat, cu nările deschise.

Ochii sunt foarte expresivi și inteligenți, rotunzi și mari, de culoare închisă. Urechile de formă aproape triunghiulară, atașate sus, de lungime mijlocie, atârnă lateral, acoperite cu păr lung, ondulat, care ajunge până la umeri. Trupul este de formă pătrată, pieptul adânc, ajungînd până la coate, spatele drept.

Picioarele anterioare sunt drepte și scurte, cu osatura fină, cele posterioare puternice, musculoase, cu jaretul în unghi; labele rotunde.

Bichonul Maltez are coada este destul de lungă, purtată rulat deasupra spatelui, acoperită cu franjuri bogate. Părul lung, fîn, mătăsos, des, strălucitor și foarte bogat, este uneori ondulat.

Originea rasei

Rase de câini - câinele Bichon Maltez
Câinele Bichon Maltez

Între rasele Bichon, Maltezul este cel mai vechi. Există încă din epoca faraonilor. În privința originii sunt mai multe păreri, cea mai des susținută idee este aceea că provine din regiunea Malta; având în vedere că și-a păstrat și numele care ne duce cu gândul la această regiune toată lumea tinde să creadă că aceasta este originea lui.

Temperament

Bichonul Maltez este un câine inteligent, vioi, isteț, atașat, vigilent.

Utilizarea

Un excelent câine de apartament și un bun însoțitor. Se poate dresa pentru reprezentații de circ.

Standard:

  • Înălțime: mascul 21-25 cm; femelă 20-25 cm
  • Greutate: mascul 3-4 kg; femelă 3-4 kg
  • Culoarea părului: alb curat sau sidefiu

Alte tipuri de bichon:

Andreea P.
Junior Editor
Animalutze.COM

Foto: pixabay.com