Bichonul mic de tip leu

Bichonul mic de tip leu – Trăsăturile rasei

Bichonul mic de tip leu este un câine de talie mică, vioi, cu corpul proporționat, capul scurt, craniul destul de lat, nasul negru și bine dezvoltat. Ochii sunt rotunzi, mari, de culoare închisă, cu privire inteligentă. Urechile lungi, bine acoperite cu franjuri, atârnă de-a lungul capului.

Trupul este scurt, armonios, bine construit, pieptul adânc, spatele drept. Coada de lungime mijlocie are la vârf un smoc de păr lung în formă de panaș. Picioarele sunt drepte și fine, labele mici și rotunde. Părul este destul de lung și ondulat.

Partea posterioară a corpului și coada se tund. Blana, formată, din păr scurt pe partea din spate a corpurui și o parte a cozii, este, în schimb, foarte bogată pe cap, pe umeri, pe picioare și vârful cozii, dându-i astfel un aspect de mic leu.

Originea Bichonului mic de tip leu

Ca toți ceilalți câini bichon, și acesta are origine mediteraneeană – lnsulele Baleare. Ca rasă, a fost definitivat în secolul al 16-lea. A cunoscut o mare faimă în Belgia. Astăzi este răspândit mai ales în Franța, în celelalte țări fiind puțin cunoscut.

Temperamentul

Bichonul mic de tip leu este un câine inteligent, vioi, vesel, afectuos.

Utilizarea

Excelent câine de însoțire.

Standard:

  • Înălțime: mascul 20-35 cm; femelă 20-35 cm
  • Greutate: mascul 2-4 kg; femelă 2-4 kg
  • Culoarea părului: toate culorile, unicolor sau pătat; alb, negru și galben sunt cele mai căutate.

Alte tipuri de bichon:

Bichonul cu păr creț, Bichon Bolognez, Bichon Havanez, Bichon Maltez.

Andreea P.
Junior Editor
Animalutze.COM