Bichonul Bolognez

Bichonul Bolognez – trăsături

Bichonul Bolognez este un cățeluș grațios, cu părul lung și ciufulit. Capul este relativ prelung, cu urechi depăratate. Nasul este negru iar botul nu e lung însă e puternic. Privirea sa inteligentă și vioaie este marcată de ochi mari și rotunzi. Urechile sunt lungi și ușor rigide la bază, acopeite cu smocuri lungi de blăniță.

Trupul este bine proporționat, cu spatele dezvoltat și pieptul adânc. Picioarele nu sunt lungi, ci drepte, cu lăbuțe rotunde. Coada se poartă pe spate. Blana este lungă și moale și prezintă smocuri lânoase.

Originea rasei

Fiind o varietate a Bichonului cu păr creț, Bichonul Bolognez provine din Italia secolului al XV-lea, adus pe mare de către marinarii spanioli. Îți trage numele de la denumirea regiunii Bologna, locul în care rasa a fost dezvoltată și apreciată în mod deosebit la curțile regale, datorită aspectului său deosebit de grațios.

Familia de Medici a oferit opt exemplare nobililor din Bruxelles, ceea ce indică marea valoare pe care o avea această rasă la momentul respectiv. Uneori câini foarte asemănători cu rasa actuală apar în tablourile renascentiste.

Temperamentul Bichonului Bolognez

Bichonul Bolognez este un câine isteț, cu grație și blând cu oamenii, devotat stăpânului.

Utilizarea rasei

Bichonul Bolognez se potrivește vieții de apartament și este un foarte bun însoțitor pentru stăpânul său.

Standard:

  • Înălțime: mascul 27-30 cm; femelă 25-30 cm
  • Greutate: mascul 2-4 kg; femelă 2-4 kg
  • Culoarea părului: alb curat

Alte tipuri de bichon:

Bichonul cu păr creț, Bichon Maltez, Bichon Havanez, Bichon mic tip leu.

Andreea P.
Junior Editor
Animalutze.COM