Câinele meu a atacat și a omorât un cățel

„Bună seara, am un câine de 2 ani jumătate, talie mare, care a atacat un cățel și l-a omorât. Este un comportament normal?”

_______________________

Din păcate, comportamentul face parte din ceea ce numim „normal” pentru un câine nedresat (care nu a beneficiat de dresajul adecvat taliei) și nesocializat suficient. De obicei, astfel de situații sunt rare (câinii se rănesc doar), dar probabil diferența de talie a fost decisivă în acest caz. Ne pare rău ca ați trecut printr-o astfel de experiență.

Este recomandabil, pentru a evita astfel de situații în viitor, să duceți câinele la cursuri de dresaj-dresajul este extrem de necesar, din mai multe puncte de vedere: pe de-o parte, câinele învață să relationeze cu alți câini (socializare-atenție! Poate fi dificil de realizat la vartsa adultă!) și, pe de altă parte, învață să asculte comenzile stăpânului (obediența-necesară pentru a opri comportamentele nedorite când stăpânul observă că se pot declanșa).

Va trebui să vă asigurați, de asemenea, că nu iese niciodată neînsoțit-câinele trebuie ținut în lesă tot timpul și, mai ales din cauza agresivității, trebuie să aveți la îndemână o botniță, pe care trebuie să o poarte dacă sunteți în zone în care există șansa să întâlnească alte animale.

Vă recomandăm să citiți următoarele articole:

Intrați în magazinul online dacă doriți să cumpărați o botniță.

Sperăm că aceste informații v-au fost de ajutor.

Foto: „Furioso” javiercit0 @ flickr.com. Creative Commons. Some Rights Reserved.

Leave a Reply