zodiile-animalelor-de-companie

Zodia animalelor de companie

Ca să ne mai și amuzăm, vă propunem să explorăm… zodia animalelor de companie!

Poate ai întâlnit un Husky agitat și un altul blând și te-ai întrebat de ce se poartă atât de diferit, având în vedere că rasa e aceeași. 

Răspunsul poate fi în… astrologia animalelor de companie – unii specialiști în astrologie sunt convinși că, pe lângă rasă și vârstă, a cunoaște zodia animalelor de companie te poate ajuta să înțelegi anumite comportamente ale acestora. Cunoscând zodia animalelor de companie, ei sunt convinși că stăpânii pot înțelege mai ușor de câtă atenție au nevoie animalele, mediul și atenția pe care să le ofere și tipul de dresaj necesar sau compatibil. 

Dacă este sau nu așa, nu știm, dar vă oferim o sinteză despre fiecare zodie în parte:

Berbec (21 martie – 20 aprilie)

Animalele de companie din zodia berbecului sunt foarte sensibile și active. Este greu să le plimbi în lesă, din cauza nevoii lor de a domina și a fi lideri, iar dacă sunt pisici, este aproape imposibil. Aceste animale doresc multă atenție, iar dacă nu o primesc au tendința să se răzvrătească pentru a o căpăta. Sunt teritoriale în fața altor animale și protejează până la capăt ce este al lor. 

Stăpânii foarte compatibili: Leii şi Săgetătorii

Stăpânii mai greu compatibili: Fecioarele şi Racii

Taur (21 aprilie – 20 mai)

Animalele din zodia taurului sunt leneșe și pasive. Le place luxul și vor doar să se relaxeze, având la dispoziție mâncare și muzică bună. Odată cu vârsta, ele se vor îngrășa din cauza sedentarismului și a mâncării în exces. Totusi, în cazul trebuie să lupte pentru un colț de pat sau pentru poziția cea mai bună pe perna ta, ele nu renunță așa ușor. 

Stăpânii foarte compatibili: Fecioarele şi Capricornii

Stăpânii mai greu compatibili: Săgetătorii şi Vărsătorii

Gemeni (21 mai – 21 iunie)

Animalele de companie din zodia gemeni au multă energie, se distrează cu stăpânii lor și vor să capteze atenția celorlalți. Pe de-o parte sunt curioase și mai fac năzbâtii, dar pe de altă parte sunt ușor de dresat și învață repede. Dacă e vorba de o pisică în zodia gemeni, să nu vă mire dacă azi face mofturi la mâncarea preferată ieri și invers. 

Stăpânii foarte compatibili: Săgetătorii şi Balanţele

Stăpânii mai greu compatibili: Scorpionii şi Capricornii

Rac (22 iunie – 22 iulie)

Animalele de companie din zodia racului sunt destul de rare, dar întotdeauna loiale și doresc să fie percepute ca membri ai familiei. Dacă sunt certate, ele se retrag într-un colț, supărate, sau vă vor ignora o vreme și nu vor ieși din ascunziș dacă sunt strigate sau pisăite, deși nu pot rezista atunci când foșgăie tentant ambalajul vreunei delicatese. Au nevoie de multă atenție, iar în caz că nu o primesc, o vor cere obsesiv prin plâns, schelălăit, chițăit sau miorlăit. 

Stăpânii foarte compatibili: Peştii şi Fecioarele

Stăpânii mai puțin compatibili: Berbecii şi Gemenii

Leu (23 iulie – 22 august)

Animalele din zodia leu sunt și ele destul de rare în zona noastră. Le veți recunoaște pentru că au o atitudine regală, care poate fi interpretată drept aroganță (și pot fi confundate cu animalele de companie din zodia berbec). Vor să fie urmate ca lideri, la fel cum în junglă leul este regele. Sunt sufletiste și vor avea mare grijă de copiii din familie, comportându-se ca niște frați mai mari, dacă sunt câini de talie mare, sau mai mici, dacă sunt de talie mică, pisici sau rozătoare. 

Stăpânii foarte compatibili: Balanţele şi Săgetătorii

Stăpânii oarecum incompatibili: Berbecii şi Vărsătorii

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Animalele de casă din zodia fecioară sunt extrem de curate și sunt pregătite oricând să facă o baie sau stau și se curăță toată ziua. Dacă pisica e mereu ocupată să se spele pe cap cu lăbuțele sau dacă e câine și exagerează cu puricatul, dacă paraziții nu sunt problema reală, e posibil ca animăluțul să fie în zodia fecioarei. În afară de spălatul blăniței sau al penelor, ele preferă să se joace toată ziua și nu au nevoie de prea multă atenție. În schimb, trebuie avut grijă la alimentația lor, deoarece sunt sensibile la stomac și alergice.

Stăpânii foarte compatibili: Taurii şi Capricornii

Stăpânii mai puțin compatibili: Leii şi Peştii

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)

Animalele din zodia balanță sunt ușor de convins și comunică foarte bine din priviri. Le place să petreacă timp în compania altor animale și cu stăpânii, dar dacă își dorește în mod special atenție, un câine sau o pisică sau chiar un peruș în această zodie nu va face nimic să o ceară, așa că stăpânii trebuie să ia inițiativa.

Stăpânii cei mai compatibili: Gemenii şi Vărsătorii

Stăpânii  mai greu compatibili: Scorpionii şi Leii

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Animalele din zodia scorpion sunt mândre și șarmante. Ele mai sunt denumite și aventurierii zodiacului, fiind mai singuratice și trăind în lumea lor. Ele preferă mai degrabă să petreacă timp afară, decât în casă. Câinele care fuge pe poartă cu orice ocazie, pisica aventurieră și perușul zburător e posibil să fie scorpioni.

Stăpânii foarte compatibili: Taurii şi Racii

Stăpânii mai puțin compatibili: Gemenii şi Balanţele

Săgetător (22 noiembrie – 20 decembrie)

Animalele de companie din zodia săgetător sunt distractive și energice. Ele sunt potrivite pentru copii, deoarece se joacă împreună când sunt mici, iar pe măsură ce îmbătrânesc (și copiii cresc și își mai pierd interesul) se mai temperează și pot fi plimbate sau mângâiate și atât. Le place să exploreze și să plece în aventuri, dar sunt predispuse accidentărilor.

Stăpânii foarte compatibili: Gemenii şi Vărsătorii

Stăpânii mai puțin compatibili: Racii şi Fecioarele

Capricorn (21 decembrie – 19 ianuarie)

Animalele din zodia capricorn sunt încăpățânate și nu vor să fie deranjate. Mențin ordinea în casă și au nevoie de mult somn. Ele sunt foarte inteligente, mai ales dacă sunt comparate cu alte animale de vârsta și din specia lor. 

Stăpânii foarte compatibili: Racii şi Capricornii

Stăpânii mai puțin compatibili: Berbecii şi Leii

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Animalele din zodia vărsător sunt gentile și emoționale. Ele simt stările prin care trece stăpânul lor și empatizează cu el. Totodată, ele sunt temperamentale și sunt uneori dificil de dresat. Le place apa și ar trebui ca baia să fie un eveniment relaxant. Dacă nu e, nu trebuie insistat.

Stăpânii foarte compatibili: Gemenii şi Săgetătorii

Stăpânii mai greu compatibili: Taurii şi Fecioarele

Pești (19 februarie – 20 martie)

Animalelor din zodia pești (chiar și peștilor) le place luxul, dar în același timp nu au nevoie de mult spațiu (mai puțin peștii, care ar prefera oceanul acvariului). Dacă se schimbă mediul cu care sunt obișnuite, vor avea tendința să se retragă într-un colț. Se atașează repede de o persoană și îi rămân loiale toată viața. 

Stăpânii foarte compatibili: Racii şi Balanţele

Stăpânii mai puțin compatibili: Berbecii şi Vărsătorii

Leave a Reply