tunderea-animalelor-de-companie

Tunderea animalelor de companie

Tunderea animalelor de companie face parte din rutina de îngrijire, alături de periere, spălare și tăierea ghearelor. Deși aceasta procedură este mai des cerută de proprietarii de căței, și stăpânii pisicilor pot apela la astfel de servicii. Trebuie avută în vedere și rasa animalului. La unele poate fi necesară tunderea periodică a blănii, iar în schimb la altele să nu fie recomandată deloc. Un consult la medicul veterinar poate determina situația fiecăruia. 

 

Descoperirea paraziților externi

Prin tunderea blănii lungi și dese se poate ajunge mai ușor la piele. Observarea atentă a acesteia poate duce la descoperirea căpușelor sau a puricilor. Astfel, îndepărtarea lor are loc în condiții mai facile. De asemenea, se pot identifica diverse leziuni sau răni și poate începe tratarea lor corespunzătoare.  

Eliminarea nodurilor și câlților

O blană lungă se încâlcește repede, iar de multe ori pieptănarea provoacă disconfort cățelului. De obicei, nodurile găsite se taie cu foarfeca. Însă, cu cât blana are mai multe goluri, cu atât câinele arată mai peticit. Tunderea completă a câinelui elimină acest exces de blana încurcată și reduce iritația pielii.  

Răcorirea în perioade caniculare

În anotimpul călduros, oamenii își pot da un strat de haine jos pentru a se răcori. Soluția asemănătoare la animalele de companie este tunderea blănii care provoacă supraîncălzire. Astfel, este mai ușor și pentru ele să treacă de momentele sufocante, mai ales dacă petrec mult timp afară.

Adaptarea la năpârlire

Oamenii obișnuiesc să își tundă patrupezii pentru a reduce părul lăsat prin casă. Fie că se află în perioada de năpârlire, fie că se dorește ușurarea toaletării la pisici, se poate apela la tuns și în cazul acestora. Cu cât părul animalelor este mai scurt, cu atât scad șansele ca el să se împrăștie prin casă.

Leave a Reply