Zebra Australiana – Hrana

Zebra Australiana

În primul rând zebrele sunt păsări, deci mănâncă semințe, aceasta este dietă lor de bază. Sunt de asemenea cunoscute ca păsări care își petrec o mare parte din timp la nivelul solului căutând și mâncând insecte. Pentru zebrele crescute în captivitate se recomandă un amestec de semințe; acestea se găsesc în comerț într-o gamă destul de largă. Meiul este un sortiment pe care îl agrează, acesta se găsește sub mai multe forme: Mei Francez; Unguresc; Japonez. Crescătorii recomandă amestecul tipurilor de mei: 10 părți mei unguresc, 10 părți mei japonez, 5 părți mei franțuzesc, și 1 parte mâncare pentru canari.

Mâncarea pentru canari nu este foarte agreată de zebre. Crescătorii adaugă aceast tip de semințe în mâncarea lor deoarece sunt bogate în ulei și dau un aspect lucios penelor. Pentru că nu sunt mari amatoare de semințe pentru canari, zebrele le împrăștie prin colivie încercând să ajungă astfel la alt tip de semințe; din această cazua, unii crescători hrănesc păsările doar cu acest tip de mâncare în ideea că fiindu-le foame vor mânca sau pornesc de la ideea ca se vor obișnui în timp și nu vor mai refuza semințele. Nu este o tehnică recomandată; zebrele au un penaj frumos chiar dacă nu este foarte strălucitor și printr-o dietă corectă el se va păstra la fel de frumos.

Alimentația poate fi diversificată cu verdețuri; aproape orice fel de verdeață este agreat de zebre; pentru că le place să culeagă și să ciugulească puneți pe podeaua cuștii verdeață tocată: spanac, lăptuci, salată etc.; aveți grijă să fie proaspete.

Hrana formată din insecte este și ea agreată de aceste păsări. nu este neapărat necesar să le asigurați o astfel de hrană, rămâne la latitudinea dumneavoastră. Zebrele nu vor avea de suferit din punct de vedere al alimentației. Vor fi la fel de sanatoaste și dacă mănâncă și dacă nu mănâncă insecte atâta timp cât semințele și verdeturile asigură necesarul de hrană și de vitamine.

Adititivi de mâncare

Zebrele sunt mari amatoare de ouă și de biscuiți. Dacă le puneți la dispoziție un amestec format din cele două alimente vor mânca în cantități mari … cam cât le dați atâta vor mânca. Acest amestec este folosit doar ca o variate de mâncare, crescătorii nu au observat îmbunătățiri în ceea ce privește sistemul imunitar, sau osos al păsărilor, are doar rol de desert.

Puteți face un amestec din următoarele produse: 400 g de amestec format din ou și biscutiti ( există în comerț bisuiti pentru păsări, se pot folosi și cei pentru pisici sau câini); 200 g cereale pentru copii; 200 g müsli și 20 g lapte praf. Acest tip de amestec este recomandat puilor, îl puteți administra pe o perioadă de 3 săptămâni, îi ajută să înceapă mai ușor să mănânce semințe.

Apa este un element foarte important, nu trebuie să lipsească niciodată; conform caracteristicilor speciei, zebrele pot supraviețui fără apă o zi, unii spun că pot rezista fără apă chiar și o săptămână, dar nu e cazul să încercați, așa că, aveți grijă ca apa să fie proaspătă și tot timpul al dispoziție.

Andreea P.
Senior Editor
Animalutze.COM