VIER PFOTEN recomandă protejarea lăbuțelor animalelor de companie pe timpul iernii

Pentru a păstra plăcerea plimbărilor cu câinele dumneavoastră pe durata iernii, VIER PFOTEN vă recomandă câteva măsuri speciale de îngrijire a acestuia. Posesorii de pisici ar trebui și ei să țină cont de anumite lucruri pentru a se asigura că animalele vor fi sănătoase tot timpul sezonului rece.

Martina Schnell, expert VIER FPOTEN în animale de companie: „Majoritatea câinilor adoră să alerge prin zăpadă. Cu toate acestea, bucățile de gheață, sarea și nisipul folosite pentru topirea zăpezii le pot provoca tăieturi fine la nivelul lăbuțelor sau crăpături între degete. Chiar și rănile la început nesemnificative pot deveni foarte dureroase pentru animale. În plus, câinii își ling deseori lăbuțele după plimbare, iar sarea industrială le poate provoca iritații digestive sau chiar boli.”

În aceste condiții, VIER PFOTEN recomandă următoarele măsuri de precauție:

  • Dacă este posibil, evitați drumurile pe care au fost folosite pentru topirea zăpezii sare sau nisip;
  • Folosiți vaselină sau o cremă de protecție a lăbuțelor câinelui înainte să îl scoateți afară.
  • Evitați produse cu ulei provenit de la arborii de ceai, întrucât este toxic;
  • Tăiați blana mai lungă dintre degetele animalului pentru a evita strângerea gheții în acea zonă.
  • Ca măsură alternativă, îndepărtați zăpada și gheața de pe lăbuțele câinelui chiar în timpul plimbării;

Martina Schnell: „Daca lăbuțele câinelui vostru s-au rănit în ciudă acestor precauții, puteți folosi un unguent dezinfectant și cicatrizant, aplicat în cantități mici, pe toată durata iernii. Pentru a evita ca animalul să lingă cremă, imediat după aplicare puteți să-i dați să mănânce câțiva biscuiți pentru câini.”

Articol oferit de Vier Pfoten România
Foto: Mettem