Pisicii mele i s-au inflamat 2 pernuțe și supurează pe lângă gheruță, ce poate fi?

”Pisicii mele i s-au inflamat 2 pernuțe …una la lăbuța din față și un la lăbuța din spate; menționez că nu o scot afară iar pe lângă gheruță supurează-i-am aplicat ‘advantan milk’.

Vă rog să-mi spuneți care ar putea fi cauza.

Vă mulțumesc anticipat!”

__________________________

Infecțiile pernițelor la pisici pot avea cauze diverse. Una din cele mai întâlnite cauze este rănirea pernițelor cauzată de gheruțe care nu cresc normal și tind să se orienteze către interior, rănind în mod constant, prin frecare, pielea învecinată. De asemenea, pisicile se pot răni la pernuțe atunci când își ascut ghearele sau când aleargă prin casă și gheruțele li se prind de covor sau de alte suprafețe care agăță și, în loc ca tecile să se descuameze natural, se smulg din carne, producând mici leziuni care, netratate la timp, se pot infecta.

Pernițele pisicii se pot inflama și în cazul unor alergii de contact sau arsuri chimice (în cazul în care a călcat într-o substanță toxică sau iritantă), dar în aceste situații de obicei nu este prezentă și supurația.

O altă cauza frecventă a unor astfel de probleme, care se manifestă atât prin inflamarea țesuturilor, cât și prin apariția scurgerilor purulente, este instalarea, pe fond imunitar scăzut, a unei micoze care în majoritatea cazurilor se suprainfecteaza bacterian; demodicoza constituie o urgență veterinară deoarece, netratată corespunzător, infecția se poate răspândi în tot corpul, devenind foarte greu de tratat și punând în pericol viața pisicii.

În cazul în care inflamația este cauzată de o infecție, Advantan Milk nu rezovă decât parțial și temporar problema, întrucât este un antiinflamator steroidian, indicat pentru a contracara inflamațiile cauzate de reacții alergice, dar nu tratează cauza problemei, nefiind antiseptic.

Este recomandabil așadar să mergeți de urgență cu pisica la medicul veterinar; acesta, în urma unei consultații, poate constata dacă inflamația este cauzată de o infecție sau are alte motive; tot medicul veterinar poate determina natura infecției și poate decide tratamentul optim, pentru a evita la timp răspândirea infecției.

Dacă sunteți din București, vă recomandăm Clinica Veterinară TRIVETOREX, B-dul Ferdinand I, nr 88, sect 2, București.

Leave a Reply