Pisica Ragdoll – „păpușa de cârpă”

Rase de pisici - pisica Ragdoll
Pisica Ragdoll

Din prima clipă observi la un Ragdoll ochii încântător de albaștri.

Pisicile Ragdoll sunt foarte sociabile și le place compania oamenilor, a altor pisici și a câinilor prietenoși. Își adoră stăpânul și vor aștepta la ușă sosirea acestuia, îl vor urmări peste tot prin casă și vor dori să fie mereu alături de el. Dacă stăpânul are un program încărcat și lipsește mult de acasă, este absolut recomandabil să mai achiziționeze o pisică (preferabil una al cărei temperament să nu fie prea dominant) sau un câine pentru a ține companie pisicii Ragdoll, întrucât nu le place singurătatea. Pisicile Ragdoll sunt, de asemenea, prietenoase cu vizitatorii stăpânilor; vor merge să vadă cine a venit, le vor ura oaspeților bun venit în stilul lor propriu și vor fi dornice să facă cunoștință

Rase de pisici - pisica Ragdoll
Pisica Ragdoll

cu persoanele noi. Datorită temperamentului lor calm, aceste pisici sunt tovarăși minunați pentru copii dar nu trebuie pierdut din vedere faptul că nu sunt totuși jucării de pluș – sunt pisici și trebuie tratate ca atare.

Din cauza naturii lor blânde, pisicile Ragdoll sunt feline de interior prin excelență și sunt considerate a fi pisicile ideale pentru apartament. Sunt foarte încrezătoare și, din această pricină, sunt vulnerabile în fața altor animale și a persoanelor care ar dori să le fure. Dacă se întâmplă ca o pisică Ragdoll mai vârstnică să ajungă pe afară, este foarte probabil ca aceasta să stea răbdătoare ore în șir lângă ușă, așteptând să i se deschidă, pentru a fi din nou aproape de stăpânul iubit. Le place aerul proaspăt, așadar le prinde de minune o fereastră sau un balcon unde să poată sta și să privească lumea de afară.

Rase de pisici - pisica Ragdoll
Pisica Ragdoll

Pisicile Ragdoll învață repede ce au voie și ce nu, fie că este vorba să meargă în lesă ori să nu sară pe bufet. De asemenea, pisica Ragdoll învață să aducă obiecte, întocmai ca un câine, și îi place să

beneficieze de atenția stăpânului, fără a fi foarte pretențioasă sau posesivă, și își va lăsa stăpânul în pace dacă este cazul. Vocea pisicii Ragdoll este plăcută și ea și-o va folosi adesea pentru a purta adevărate „conversații” cu stăpânul. Dacă este adoptată la o vârstă fragedă, această pisică va învăța să suporte bine călătoriile, fie că este vorba de mașină, vapor sau avion și se va adapta foarte bine sederilor în camerele de hotel.

Rase de pisici - pisica Ragdoll
Pisica Ragdoll

Deși au păr semilung, aceste pisici sunt surprinzător de ușor de îngrijit și nu lasă atât de mult păr pe cât s-ar putea crede. Pisicile Ragdoll pot fi învățate cu baia și uscatul părului după îmbăiere la o vârstă fragedă, dar dacă stăpânii nu au timp de acest lucru, nu este nicio problemă. O periere ușoară o dată pe săptămână pentru îndepărtarea firelor moarte este tot ce au nevoie de fapt iar blana acestor pisici nu se matuieste.

Beverly ELIAN – Crescător
felisa de Ragdoll „Elian Rags”
membră A.F. Sofisticat, Felis România