Peștele Clown

Peștele Clown face parte din clasa Damsel. Acești pești trăiesc în apele tropicale din Marea Roșie și Oceanul Pacific, în Caraibe nu există astfel de pești.

Peștele Clown, așa cum sugerează și numele este un peștișor viu colorat, în general are nuanțe de roșu și portocaliu cu inele albe de-a lungul corpului.

Peștele Clown trăiește într-o perfectă simbioză cu anemonele, niște organisme mici dar otrăvitoare ce sălășluiesc pe fundul marilor și oceanelor. Nu se știe de ce dar peștele clown este imun la otrava anemonelor.

Peștii Clown trăiesc în comunități, de regulă grupul este condus de un cuplu reproducător, o femelă și un mascul, acesta din urmă putând să-și schimbe sexul în cazul morții partenerei. În cadrul comunității, ceilalți pești ocupă, în funcție de mărime, o anumită poziție. Mai mult decât atât, atunci când unul din pești moar, sau, din diverse cauze părăsește comunitatea, toți ceilalți își “controlează” creșterea, astfel încât să avanseze pe treapta ierarhică de mărime corespunzătoare.

Andreea P.
Senior Editor
Animalutze.COM