Flower Horn sau Kuo Han

Flower Horn sau Kuo Han, cum mai este denumit acest pește, este o specie foarte nouă (doar de doi ani a apărut), dar care “face furori” printer iubitorii de pești, mai ales în Asia de Sud. Popularitatea sa crește tot mai mult, tinzând să ajungă un pește cunoscut și căutat pe întreg mapamondul.

Peștele Flower Horn, la bază face parte din familia Cichlidelor, familie care face parte din genul Cichlasoma, gen întâlnit mai ales în America de Sud. Acest pește este « produsul final » al încrucișării dintre mai multe familii din genul Cichlasoma.

Pentru a rezulta un peste cât mai frumos atât în privința coloritului cât și a formei corpului, aripilor etc., crescătorii au încercat și mai încearcă încă încrucișări repetate între specii. O caracteristică distinca a acestui pește o reprezintă semnele negre de-a lungul corpului, semne care seamănă foarte bine cu literele chinezești. Pentru a rezulta aceste exemplare deosebite nu au fost folosite nici un fel de produse chimice și nici nu au fost injectate produse biogenetice care ajute la definirea caracteristicilor speciale ale peștelui.

Acest pește este foarte rezistent, poate supraviețui în condiții în care marea majoritate a peștilor de acvariu nu rezistă, acesta este un alt motiv pentru care peștele Flower Horn este căutat de mulți crescători profesioniști sau amatori de pești tropicali.

Apa ideală în care ar trebui să trăiască trebuie să atingă un nivel al PH-ului în jurul cifrei 7 sau 7.8, iar temperatura nu trebuie sa fie mai jos de 27 de grade și nici mai ridicată de 32 de grade.

Având în vedere că Flower Horn face parte din familia Cichlidelor, este un pește teritorial, conviețuirea să cu alți pești, în special cu cei mici nu este indicată. Persoanele care doresc un astfel de pește nu trebuie să uite că nu este un pește « prietenos » și jucăuș, mușcătura lui fiind destul de puternică, asta în funcție de mărimea peștelui. Peștele Flower Horn nu agreează momentele în care este deranjat de un intrus, indiferent că acesta are sau nu intenții bune, el îl consideră un intrus și va încerca să scape de el, neputând să se ascundă în acvariu va mușca, indiferent că este vorba de un alt pește, un băț cu care încercați să vă jucați sau chiar mână dumneavostră.

În ceea ce privește mâncarea, nu este un pește mofturos, va mânca aproape orice atât viermi cât și hrană uscată pentru pești. Dacă de problemă hranei scăpați nu uitați de poluarea apei cu resturile de mâncare. Peștele Flower Horn nu suferă dacă nu primește multă hrană, cu toate ca el ar mânca foarte mult nu-l hrăniți nici foarte des dar nici o singură dată pe zi cu o cantitate mare de mâncare. Porția zilnică ar trebui să se împartă în 2-3 mese.

Dacă condițiile de viață sunt propice și îngrijirea de asemenea peștele Flower Horn poate trăi până la 8 sau 10 ani și poate ajunge la mărimi destul de mari.

Andreea P.
Senior Editor
Animalutze.COM
Foto: Lerdsuwa (GNU Free Documentation License, GFD LCC-BY-SA-3.0-migrated, CC-BY-SA-2.5,2.0,1.0),  https://commons.wikimedia.org