Pericole ce pot apărea de sărbători

Zgomotele produse de artificiile și petardele folosite de anul nou pot speria pisica și în dorința ei de a se ascunde se poate răni sau poate ajunge în locuri și mai periculoase. Confetti sunt și ele periculoase pentru pisică, deoarce pot fi foarte ușor ingerate.

Cu diferite ocazii ca : ziua de naștere, 1 martie, 8 martie etc. în casă vor fi foarte multe flori, cum pisicile sunt curioase de felul lor vor dori să cerceteze toate florile, aveți grijă că unele plante pot fi toxice pentru ele.

Nu lăsați bomboanele la îndemână, animalele se dau în vânt după alimentele dulci, dar, ciocolata în cantități mari poate fi chiar fatală, mai ales pentru pisici.

Alcoolul și animalele nu se împacă niciodată, nu încercați nici măcar în glumă să-i dați pisicii să bea alcool, intoxicațiile care pot apărea s-ar putea să fie fatale.

Ouăle vopsite de Paște sunt un „punct de atractie” pentru pisică, dar, vopseaua și grăsimea cu care se ung ouăle pentru a fi lucioase sunt și ele nocive stomacului pisicii, țineți acoperite coșulețele sau farfuriile pe care așezați ouăle.

În timpul celebrării sărbătorilor se recomandă ca oamenii să nu facă exces de mâncare, la fel se întâmplă și cu animalele, nici pisicile nu sunt scutite de toxiinfecții alimentare. O altă problemă este carnea crudă, mulți stăpâni au obiceiul de a-i da pisicii bucățele de carne crudă în timp ce gătesc, nu este deloc recomandat un astfel de comportament din cauza bolilor ce pot apărea.

Cablurile electrice sunt o altă problemă care trebuie evitată, în special când e vorba de instalațiile cu beculețe ce se pun în brazii de Crăciun, din cauza luminițelor colorate pisica va fi extrem de curioasă, se pot întâmplă două „evenimente”: să se suie în brad și s-ar putea să reușească chiar să-l dărâme și încerce fure beculețele, cum acestea prinse de fire posibilitatea firele.

Andreea P.
Senior Editor
Animalutze.COM
Foto: Public Domain

Leave a Reply