Pașaport animale – Acte necesare pentru a aduce animale de casă în România

” Vă rog mult să-mi spuneți ce acte îmi trebuie pentru 2 papagali, să-i aduc în România din Anglia.

Mulțumesc mult.

_______________________

Trebuie să vă interesați întâi care este autoritatea competentă pentru aceste situații în țara din care plecați (în cazul dumneavoastră, Anglia) și să aflați care sunt reglementările stabilite de ei cu privire la ieșirea animalelor din țară.

Mai mult ca sigur, ieșirea din țara a oricărui animal ar trebui însoțită de un pașaport care să cuprindă câteva date despre animal, să ateste faptul că este sănătos și că poate, prin urmare, să călătorească. Puteți încerca să mergeți la un cabinet veterinar unde să întrebați care sunt procedurile standard pentru ieșirea din țară în cazul papagalilor, pentru că este foarte posibil ca aceste acte să fie eliberate chiar de către medicii veterinari sau, în orice caz, să fie vizate de ei, situație în care în mod sigur vor ști să vă îndrume către instituția competentă, care le eliberează. Este posibil să fie nevoie ca papagalii să treacă printr-o mică intervenție menită să le atașeze un sistem permanent de identificare, în vederea eliberării pașaportului individual.

La granița cu România, se verifică pașaportul animalului și se examinează pentru a confirma că este același animal cu cel descris în pașaport, apoi puteți intra în țară. Procedura este destul de rapidă și simplă, așadar nu ar trebui să existe probleme în acest punct al călătoriei, dacă aveți acest act, pe care îl veți primi în Anglia.

Succes!