Păr de câine în casă? Îndepărtarea părului de câine

Problema cu care se confruntă cei mai mulți proprietari de câini este părul în exces care pararaseste patrupedul lor preferat și se așează pe haine, pe mobilă și pe pardoseală. Noi vă propunem câteva variante un pic mai revoluționare și deloc costisitoare de a scăpa de firele de păr din casă:

În primul rând, investiți într-o perie potrivită tipului de blană pe care îl are cățelușul dumneavoastră și folosiți-o cât mai des posibil. Începeți cu periajul de când sunt pui, pentru a se se obișnui și pentru a nu avea probleme cu un cățel nărăvaș când va fi mai mare care nu stă să fie periat. Dacă “prinde gustul” periajului încă de mic, va sta cuminte afară sau pe balcon (este important ca periajul să se facă într-un loc cât mai aproape de exterior pentru că firele care rămân pe jos să fie ușor măturate și să nu ajungă în casă) și chiar se va bucura de tratament și de masaj. De asemenea, băile regulate (cam o dată la 2 luni) ajută la îndepărtarea părului în exces, a firelor moarte și a prafului care se depune în urmă plimbărilor zilnice.

În al doilea rând, o metodă mai extravagantă ar fi să vă aspirați chiar câinele. Folosind periile micuțe care vin la majoritatea aspiratoarelor ca anexe și care sunt destinate chiar îndepărtării părului, puteți să îndepărtați părul în exces direct de la sursă, împiedicându-l astfel să mai ajungă pe pardoseală și pe mobilă. Este indicat să începeți tot de la o vârstă fragedă, pentru a-l obișnui cu zgomotul și cu senzația.

În al treilea rând, achiziționați-vă (dacă nu aveți deja) o pereche de mănuși de cauciuc de menaj. Puneți-vi-le în mână, udați-le și apoi treceți-le peste suprafața pe care vreți să o curățați. De regulă, orice obiect din cauciuc ar trebui să fie eficient pentru că, prin frecare, se produce electricitatea care ridică firele de păr și va permite să le măturați mult mai ușor. Din aceeași gamă fac parte și baloanele. Umflați un balon și apoi treceți-l de câte ori este nevoie peste suprafața pe care vreți să o curățați. Tot electricitatea produsă prin frecare va aduna firele pe suprafața balonului.

În al patrulea rând, dacă nu va permiteți achiziționarea rolelor speciale pentru îndepărtarea părului de animale care se găsesc pe la toate supermarketurile mari, puteți să folosiți o bandă de scotch mai lată pe care v-o legați de mână și pe care o treceți peste suprafața pe care vreți să o curățați.

Puteți să investiți și în niște cuverturi de protecție pentru locurile unde vă lăsați animalul de companie să stea și să doarmă, pe care să le spălați cât de des considerați dvs. ca e necesar, cuverturi care vă vor proteja mobila de firele inestetice.

Pentru mochete, puteți să mai încercați și aceste două metode de îndepărtare a parului: presărați bicarbonat de sodiu pe care îl lăsați să acționeze câteva minute, peste care veniți cu aspiratorul. Ajută și la îndepărtarea mirosului neplăcut. O altă variantă o reprezintă folosirea pânzei de bomfaier cu care puteți să periați mochetă sau covorul și care vă aduna tot părul rebel care nu cedează la nicio altă metodă. ATENȚIE: din cauza zimților ascuțiți, pânza de bomfaier nu trebuie folosită decât pe mochete dese și covoare, nu o folosiți pentru mobilă!

În speranța că aceste sfaturi vă vor ușura procesul anevoios de înlăturare a părului de câine în exces, vă dorim Curățenie Plăcută (și rapidă)!

Pink
Senior Editor
Animalutze.COM