Papagalul – Femela peruș sparge ouăle proaspăt ouate, de ce?

” Bună ziua, am și eu o întrebare ….am o pereche de peruși care mi-au ouat, primul ou, după ce l-a ouat , l-a spart cu ciocul, i-a dat o mică gaură după care l-a aruncat afară din cuibar , cu al doilea ou a făcut la fel….care este cauza din pricina căreia face lucrul asta și ce pot face pt a nu mai sparge ouăle. În speranța unui răspuns , vă mulțumesc anticipat.

_______________________

Unele femele peruș obișnuiesc să își spargă propriile ouă (este un act de respingere) în special dacă proprietarul are obiceiul să umble des în cușcă. Mai există și situația în care femela sparge ouăle ca să le mănânce conținutul dar, din descrierea dumneavoastră, nu cred că această este problema.

Așadar, când se apropie perioada în care femela ar trebui să facă ouă, nu mai băgați mână în cușcă. Limitați-vă la a-i furniza hrană proaspătă și apă și nu o atingeți nici pe ea, nici cuibul ei. În general, evitarea totală a contactului cu femela și cuibul rezolvă problema respingerii ouălor. Dacă nici așa nu se rezolvă problemă înseamnă că femela nu are „aptitudini materne” și este bine să renunțați la ideea de a avea pui de la femela respectivă.