Lanțul hotelier Hilton anunță adoptarea politicii cage-free la nivel global

În urma unor acțiuni concertate a 63 de organizații non-profit în domeniul protecției animalelor, cunoscutul lanț hotelier Hilton (Hilton Worldwide) a publicat un angajament prin care își asumă adoptarea la nivel internațional a politicii „cage-free” până în 2025.

Aceasta înseamnă că, în toate hotelurile deținute, administrate și francizate, înglobând toate brandurile, inclusiv Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria și Embassy Suites, ouăle servite vor proveni de la păsări crescute fără stresul cuștilor industriale. Decizia a fost luată după aproximativ 24 de ore de presiuni asupra conducerii Hilton din partea coaliției de asociații pentru protecția animalelor „Alianța Open Wing”.

Cage Free
„Say no to cages”

Angajamentul conducerii Hilton de a se aproviziona cu ouă cage-free în toate locațiile sale răspândite pe mapamond reprezintă un pas important în diminuarea abuzului asupra animalelor și a suferinței lor. Fiind printre liderii acestei industrii, această politică întărește ideea că noul standard global pentru industria ospitalității îl reprezintă lipsa cuștilor. Alianța Open Wing își îndreaptă acum toată atenția către Best Western și îi cere companiei să acționeze asemenea conducerii Hilton și a altor companii importante în industria ospitalității,“ spune Alexandria Beck, președinta Alianței Open Wing.

Până la implementarea acestui angajament însă, ouăle din lanțul de aprovizionare actual al Hilton provin din ferme care cresc găinile industrial, în cuști aglomerate, care creează suferință păsărilor și le predispun îmbolnăvirilor și rănirilor adesea fatale.

Politica „cage-free” este un deziderat al mai multor companii internaționale. Unele dintre cele mai mari companii din lume, inclusiv Marriott International, Accor Hotels, Hyatt, InterContinental Hotels, General Mills, Unilever, Nestle, Lidl, Aldi, Aramark, Sodexo, Mondelez, și Compass Group întocmesc în prezent angajamente internaționale cu scopul de a implementa această politică și de a a pune capăt suferinței păsărilor crescute în cuști.

Leave a Reply