Jocuri de iarnă pentru căței

Cum afară e cam frig și nu prea mai aveți chef să stați câteva ore bune cu câinele în parc, trebuie să-i găsiți alte preocupări ca să-și consume energia. Un joc drăguț care vă va face și vouă plăcere, dar și câinelui este „de-a v-ați ascunselea”, același joc pe care în copilărie îl jucați cu prietenii puteți să-l jucați și cu câinele vostru … dar trebuie puțin adaptat, e adevărat.

Începeți prin a lua una din jucăriile preferate ale câinelui și îndepărtați-vă de el la câțiva metri, apoi îl strigați pe nume și îi arătați jucăria; văzând că are o recompensă, cu siguranță va veni să-și primească jucăria. Continuați așa, îndepărtându-vă din ce în ce mai mult de el dar fără să ieșiți din raza lui vizuală.

După ce s-a obișnuit cu jocul puteți să începeți să vă deplasați în alte camere, care nu sunt în raza lui vizuală și să-l strigați…. apoi puteți chiar să vă ascundeți… de exemplu vă duceți în altă cameră și vă ascundeți după ușă, el va auzi de unde vine sunetul dar când va intra în cameră nu vă va vedea și va începe să vă caute… e un joc foarte amuzant care vă va dezmorți atât pe dumneavoastră cât și pe câine și, în același timp, este un bun exercițiu pentru câine.

Dacă afară s-a așternut zăpada și aveți chef de joacă cu câinele, puteți merge în parc sau în curtea proprie, după caz, și, cu ajutorul bulgărilor de zăpada, să vă jucați câteva jocuri drăguțe și antrenante.

  • Dacă mai aveți încă un partener de ieșit la plimbare puteți să faceți un bulgăre de zăpadă și să-l aruncați de la unul la altul, iar câinele să încerce să-l prindă. Nu-l aruncați prea sus pentru că el va avea impresia că nu o să-l prindă niciodată și se va plictisi; aruncați bulgărele așa încât să-l poată prinde, măcar din când în când, astfel îi veți menține treaz interesul.
  • Faceți un bulgăre și aruncați-l exact așa cum aruncați o minge de tenis, spre deosebire de mingea de tenis pe care poate să o ia în gură, bulgărele se va sparge … și câinele va fi foarte uimit, neînțelegând ce se întâmplă.

Leave a Reply