Idei de pus în practică pentru căței

Jucaria preferată

Toți am avut sau mai avem încă jucării sau alte lucruri la care ținem foarte mult și care indiferent de natura lor ne fac să ne simțim bine de câte ori le vedem. Ca și oamenii, câinii sunt diferiți între ei și nu ne referim aici la rasă, ci la comportament, atitudine, lucruri care le plac și lucruri care nu le plac.

Când avem un câine suntem tentați să îi cumpărăm cât mai multe jucării; de unele va fi foarte încântat de altele nici nu se va atinge. Dacă, de exemplu din mai multe mingiuțe el o va prefera pe cea care este cea mai roasă și cea mai urâtă din punctul dumneavoastră de vedere, nu încercați să o aruncați, mai bine o folosiți ca să-l „momiti”. Dacă nu vrea să facă ce-i spuneți, cu siguranță dacă îi arătați mingea și îi dați de înțeles că o va primi ca recompensă dacă face un anume lucru, va fi foarte receptiv, nu vă îndoiți de acest lucru, câinii sunt mai inteligenți decât par.

Masajul

S-a întâmplat vreo dată să fiți obosit sau supărat și, fără să vă dați seama, ați incept să vă mângâiați câinele și să-i faceți masaj? Dacă da, sigur știți că este un moment reconfortant atât pentru el cât și pentru dumneavoastră; dacă încă nu ați încercat acest „tratament” ar fi bine să-l puneți în aplicare, o să fiți surprinși să constatați că masându-vă câinele o să vă simțiți mai bine după o zi obositoare. Iar el va fi foarte mulțumit.

Muzica pentru câine

Poate părea ciudat dar și câinii au preferințe muzicale, ca și noi, oamenii. Acest lucru nu s-a răspândit ca un zvon, ci este un fapt confirmat de cercetători.

Un câine agitat, sau un câine care se află într-un adăpost pentru câini, poate fi mai liniștit dacă ascultă muzica clasică sau orice altă muzică lentă, ambientală. Pentru alți câini, muzica lentă poate fi plictisitoare; încercând diverse genuri o să observați ce muzică preferă câinele dumneavoastră; la cel la care se arată cel mai receptiv, cu siguranță este cel preferat.

Leave a Reply