Îngrijirea păsărilor de companie

Îngrijirea păsărilor de companieEste foarte important să îi acorzi păsării tale destul de mult spațiu și aer curat. Păsările, din anumite puncte de vedere, sunt mai greu de întreținut. De aceea, oamenii tind să prefere ca animale de companie pisicile sau câinii. Sunt iubitoare de razele soarelui și au nevoie de loc în care să își desfășoare penajul și să zboare. Din acest motiv, posesorii le lasă colivia pe balcon sau în curte.

Dacă așezați colivia în dreptul unui geam, trebuie evitat pericolul de a îi bate soarele direct în colivie, fără să aibă un loc mai umbrit în care să se retragă. O altă grijă este legată de curenții de aer care circulă între ferestrele deschise sau de la aerul condiționat, păsările sunt sensibile în această privință.

În cazul zilelor foarte călduroase, poți să îi acoperi partea superioară a coliviei cu o bucată de stofă, acest lucru îi oferă umbră și o ferește de razele soarelui.

În timpul verii este bine să îi asigurați un regim alimentar adecvat, nu doar bazat pe semințe. Ele au nevoie, pentru prevenirea deficienței de vitamine, de fructe și legume. Îi poți oferi bucățele de fructe și legume numai dimineața sau seara, deoarece pe timpul zilei se strică foarte repede și dacă le mănâncă se poate îmbolnăvi. Și bolurile în care sunt ținute semințele trebuie menținute curate tot timpul, mai ales pe timpul verii, anotimpul preferat al insectelor.

Pasărea trebuie să aibă constant apa curată și proaspătă. Ele se deshidratează foarte repede și lipsa apei sau murdărirea ei îi poate cauza probleme grave.