Idei de jucării făcute în casă

Deși există în comerț o mulțime de jucării pentru pisici (mingiuțe de toate felurile, unele care sar, altele care fac zgomot, unele din cauciuc, altele din plastic), ne-am gândit că ar fi distractiv să dăm pisicii ocazia să se joace cu jucării făcute în casă. Astfel, ne putem gândi la practic orice rest de material care poate fi refolosit pentru a alcătui diverse jucării petru pisică.

Jucării atârnate

  • Ghemotocul de hârtie

Cea mai simplă jucărie pentru pisici este ghemotocul de hârtie-se ia o coală de hârtie care se face ghemotoc, se leagă bine cu ață și se atârnă în diverse locuri ale casei; dezavantajul este că, fiind legat cu ață, pisica se plictisește repede de el, pentru că… nu se mișcă singur! Astfel, prin înlocuirea aței cu un elastic subțire, jucăria va deveni „interactivă” și pisica se va juca mai mult timp.

  • Ciucurii

Probabil că toată lumea are prin casă câțiva ciucuri, din cei pe care îi foloseau bunicii noștri pentru a decora ușile dulapurilor! Dacă legăm câțiva ciucuri între ei și adăugăm și câteva fâșii de plastic (rupte dintr-o pungă sau tăiate dintr-o bandă de casetofon veche), obținem jucăria ideală pentru pisică! Se poate atârnă oriunde în casă, preferabil cu elastic subțire. Pisica va fi fascinată de fâșâitul bucăților de plastic și de faptul că jucăria „sare” în toate direcțiile când îi scăpa din gheruțe!

Jucării de lăsat pe jos

  • Zornăitoarea

Pisicile sunt atrase de obiecte care se rostogolesc – dacă mai fac și zgomot, se pot juca ore întregi! Astfel, dacă luăm două capace de băutură răcoritoare în sticlă de plastic, punem câteva boabe de orez într-unul din ele și le lipim cu scotch unul de celălalt, am obținut o jucărie zornăitoare! Tot așa, putem „face un upgrade” la o mingiuță de plastic tare, în care facem o gaură prin care introducem boabele de orez; gaura o acoperim pe urmă cu puțin scotch sau leucoplast.

  • Cutia de chibrituri

O jucărie practică, mai ales dacă avem o pisică mofturoasă – în cutia de chibrituri se pune mâncare uscată pentru pisici și se lasă la vedere. Ca să atragem atenția pisicii asupra ei, putem chiar să o aruncăm pe jos. Pisica se va juca cu ea și la un moment dat cutia se va deschide și pisica va găsi mâncarea „ascunsă” înăuntru, pe care o va consuma că pe un premiu!

Cu puțină imaginație și diverse obiecte și materiale care se găsesc prin casă, putem inventa oricând jucării noi pentru pisică!

Succes și distracție plăcută!

Foto: Laura34215

Leave a Reply