Foxhound

Foxhound englezesc

Foxhound-ul englezesc pare a fi o rasă foarte veche. Se pare că originea sa stă în încrucișarea Staghound-ului cu ogarul, terrierul și buldog-ul, cândva în secolul al XV-lea. Rezultatul acestor împerecheri voite este o rasă de o iuțeală uluitoare, care poate să alerge chiar lși 7 km în mai puțin de 10 minute. Cu timpul, trăsăturile impresionante ale acestui câine au făcut ca rasa să fie considerată rasa națională a Angliei.

În ceea ce privește constituția Foxhound-ului englezesc, tenacitatea este principala trăsătură. Trunchiul este solid, cu pieptul și spatele adânci și membre osoase și drepte. Alte trăsături caracteristice sunt iuțeala și rezistența la alergat.

Capul osos și lung este marcat de nasul dezvoltat și de botul lat. Ochii acestui câine sunt castanii, expresivi, cu arcade pronunțate iar urechile stau lipite de cap. Blana este deasă și netedă, fără a fi lungă.

Temperamentul rasei este caracterizat prin curaj, sociabilitate și devotament față de stăpân și față de spațiul pe care îl inhabitează. Câinele din varietatea englezează are o forță musculară deosebită și aleargă cu o forță și o iuțeală uluitoare. Deoarece a fost utilizat în principal la vânătoarea de vupli, cuvântul fox a intrat în denumirea sa oficială.

Standard

  • Înălțime: Mascul/Femelă: 58 cm
  • Greutate: Mascul/Femelă: 35 kg
  • Culoarea părului: Alb cu negru, cu semne roșii la cap; alb și portocaliu sau culoarea bursucului; tricolor cu manta închisă.

Foxhound american

Rase de câini - câinele Foxhound
Câinele Foxhound

Foxhound-ul american, rasa de vânătoare cea mai veche din America, pare să fi fost ajuns în această regiune a lumii când a fost descoperit continentul. La început nu a fost folosit pentru vânătoare, ci împotriva indienilor, probabil pentru urmărire. Alte opinii susțin că Foxhound-ul american îl are ca strămoș pe Foxhound-ul englezesc, însă cea mai plauzibilă origine pentru această rasă sunt câinii Fox din statele americane Virginia și Maryland.

Foxhound-ul american, este un câine impunător în ceea ce privește dimensiunea și musculatura și lasă impresia unui animal deosebit de agil și de puternic, fără să pară greoi. Pieptul este adânc dar puțin mai îngust, spatele potrivit de lung, musculos și puternic, membrele puternice, cu osatură solidă, capul destul de lung și ușor bombat, craniul mare și lat. Urechile sunt lungi, prinse destul de jos, fine, cu marginea rotunjită, lipite de cap și îndoite puțin spre obraji; coada, atașată destul de sus, ușor curbată și cu perie, este purtată vesel în sus; părul des, aspru, de lungime medie.

Tenace și rezilient, acest câine poate atinge o viteză incredibilă – poate să alerge distanțe de sute de kilometri, fără să obosească, într-un timp foarte scurt. Fiind un câine de vânătoare excelent, Foxhound-ul american poate fi folosit pentru hărțuiala prăzii, pentru goană și în special la vânătoarea de vulpi.

Standard

  • Înălțimea: Mascul: 56-63 cm, Femelă: 53-61 cm
  • Greutatea: Mascul: maxim 30 kg, Femelă: maxim 28 kg
  • Culoarea părului: toate culorile

Andreea P.
Senior Editor
Animalutze.COM