De ce pisicile…?

De ce pisicile se îndreaptă întotdeauna exact către persoana care nu le iubește?

Când o pisică intră într-o încăpere unde se află mai multe persoane care se uită la ea se simte inconfortabil. Persoanele cărora nu le plac pisicile nu se vor uita la ea, așa că pisica se îndreaptă spre acea persoană pentru că are senzația că va găsi un loc liniștit, nicidecum nu-și da seama că nu este plăcută și dorită de către persoana respectivă.

De ce pisica mea „năvălește” peste mine când vorbesc la telefon?

Pisica habar nu are că nu vorbiți cu ea atâta timp cât nu mai vede nici o altă persoană în camera respectivă; auzindu-vă vocea și nezărind nici un alt interlocutor crede că spre ea se îndreaptă atenția dumneavoastră, de aceea atuci când vorbiți la telefon încearcă să vă capteze atenția.

De ce sunt pisicile așa de curioase?

Prin natura sa pisica este un animal care explorează și vânează continuu, nu întotdeauna pentru mâncare, ci și doar de plăcere.

Visează pisicile?

Ca și oamenii, pisicile alternează perioadele de somn activ (în care visează) cu perioadele de somn pasiv (în care nu visează). Visul apare în perioada de somn activ, semnele că pisica visează sunt mișcările corpului și ale membrelor, câteodată va face scoate chiar și sunete, așa cum unii oameni vorbesc în somn.

De ce pisicile se rostogolesc și stau ”cu burta la soare”?

Este un semn de mulțumire față de stăpân, limbajul trupului arată cât de mult își apreciază stăpânul și cât de bine se simte în compania lui. Expunerea burții, una din părțile cele mai sensibile ale unei pisici, în fața stăpânului, este o dovadă de încredere deplină în acesta.

De ce o zbughesc pisicile la fugă pe neașteptate?

Acest comportament se datorează excesului de energie care se manifestă pe neașteptate și la fel de repede și dispare. Prin natura lor pisicile sunt animale nocture și de asemenea animale de pradă. Chiar și într-un habitat unde nu are ce să vâneze sau nu este nevoie să vâneze dorința oricum apare.

Pisicile se scărpină când se freacă de mobile și picioarele oamenilor?

Nu, pisica nu se scaprina cu toate că așa se poate interpreta comportamentul ei când se lipește de toate mobilele din casă și de picioarele stăpânilor; de fapt, ea își marchează teritoriul. Cu ajutorul glandelor aflate la baza firelor de păr pisica elimină feromoni, feromonii pot fi simțiți de altă pisică, ea își poate da seama și de cât timp aceștia au fost eliminați.

De ce aleargă pisicile după vrăbii?

Pisicile aleargă după vrăbii tot din cauza instinctului lor înăscut de vânător și din cauză că sunt carnivore, pisica aleargă după orice se mișcă indiferent că este vorba de un șoarece, o vrabie sau o jucărie.

De ce torc pisicile ?

Indiferent de vârstă toate pisicile torc. Contrar părerii populare, torsul nu este tot una cu mieunatul, dacă prin mieunat pisica ”vorbește”, atunci când toarce nu comunică nimic. În laringe, în spatele corzilor vocale, pisica mai are două membrane, numite coarde vocale false, ele produc sunetele pe care pisica le scoate atunci când toarce. De fapt pisica scoate aceste sunete tot timpul, dar ele se aud mai clar atunci când doarme, deoarece respirația este mai lentă. Puii de pisică se nasc și orbi și surzi, dar ei simt vibrațiile transmise de mamă prin aceste coarde vocale false.

De ce nu mai pot pisicile să coboare din copac?

Ghearele pisicii sunt arcuite în așa fel încât să ajute la cățărare; orice pisică atunci când vrea să coboare în primul rând va încerca să coboare cu capul înainte, dar nu va putea pentru că ghearele nu sunt curbate în așa fel încât să le ajute și la coborâre. Dacă pisica va coborâ cu spatele înainte, atunci ghearele o vor ajuta și nu va cădea.

Andreea P.
Senior Editor
Animalutze.COM

Leave a Reply