De ce pisicile…

De ce își arcuiesc pisicile spatele?

Arcuirea spatelui este de fapt o parte din întregul limbaj al trupului.

Pisica nu își arcuiește spatele doar pentru a-și relaxa mușchii, această arcuire fiind, de asemenea, o formă ce arată că pisica se simte amenințată.

Referitor la cazul din urmă, arcuirea este de obicei însoțită și de zburlirea părului de pe tot corpul și, în special, a celui de pe coadă. Arcuirea atât de pronunțată se datorează faptului că șira spinării sale este formată din aproximativ 60 de vertebre (omul are doar 34), îmbinate inexact, ceea ce îi dă acea mare flexibilitate.

De ce se freacă pisicile de piciorul omului?

Atunci când pisicile își freacă capul sau o parte a bărbiei de om, de mobilă sau de orice alt obiect, ele își lasă de fapt mirosul asupra lor, în semn de marcare a teritoriului.

De ce își torturează pisicile prada?

Deoarece oamenii consideră vânătoarea un sport sau o cruzime, aceștia pierd din vedere faptul că felinele sunt vânători înnăscuți, având deosebite abilități în acest sens. Datorită faptului că au fost domesticite, pisicile de casă pot vâna dar nu ucid pentru că sunt flămânde. Majoritatea pisicilor de casă nu sunt antrenate de mamele lor pentru a vâna, drept pentru care ucid repede, prada devenind pentru ele o „jucărie”.

De ce le plac pisicilor locurile înalte?

Pisicilor le plac locurile înalte deoarece le oferă o priveliște de ansamblu asupra teritoriului lor.

De ce le strălucesc pisicilor ochii în întuneric?

Strălucirea verde sau aurie a ochilor pisicii în întuneric are o explicație foarte simplă. O membrană, numită tapetum lucidum, ce acoperă ochii, reflectă lumina. Când pisica se află la întuneric, pupilele se deschid larg și reflectă lumina, dar nu strălucesc.

Această abilitate, pe lângă extraordinara sensibilitate la razele ultraviolete, le dă posibilitatea de a vedea foarte bine la întuneric.

De ce le place pisicilor să doarmă la soare?

Pisicilor le place să doarmă la soare, deoarece acest lucru le face să se simtă încălzite și în siguranță înainte de a adormi. Unele pisici își schimbă poziția în care dorm în funcție de mișcarea soarelui.

Leave a Reply