De când a fost castrat, motanul nu mai are poftă de mâncare

„Motanul nostru, de când a fost castrat, nu mai are aceeași poftă de mâncare ca și înainte, iar de 2-3 săptămâni nu mai vrea să mai mănânce mâncărică pentru el, doar crochete și mâncare normală.

Este normal?

Precizez că a fost castrat la aproape 2 ani.

Ce să facem cu el? „

_______________________

În mod normal, motanul trebuia să revină la obiceiurile alimentare de dinainte de castrare la câteva zile după operație. Probabil schimbarea de comportament are altă cauză. Poate l-ați răsfățat mai mult decât de obicei în perioada de după castrare și s-a obișnuit să primească ceva „mai bun” decât „mâncărica pentru el”. Crochetele sunt special formulate pentru pisici și, pe lângă echilibrul vitaminelor și nutrimentelor de care specia are nevoie pentru a-și menține starea de sănătate, au și gust bun, apreciat de feline. În plus, este recomandabil ca, după castrare, motanul să primească hrană specială pentru animale castrate.

Dacă suspectați că problema pisoiului ar putea să aibă și altă cauză și ar putea fi mai serioasă decât simple mofturi la mâncare, cea mai sigură soluție este să-l duceți la medicul veterinar pentru un control.

Multă sănătate!