Cum să te înscrii la expozițiile feline Sofisticat 2008

Posesorii de pisici frumoase, cu sau fără pedigree și crescătorii de pisici de rasă își fac o plăcere din a concura în expoziții feline cu arbitraj internațional, concurând pentru titluri, cupe și rosete.

Orice pisică se poate înscrie dacă:

  1. Are carnetul de sănătate cu toate vaccinările la zi și este clinic sănătoasă. Medicul veterinar va verifica la intrarea în expoziție starea pisicii și carnetul de sănătate înainte de a permite intrarea în expoziție.
  2. A completat nu mai târziu de 7 Aprilie 2008 (pentru expoziția din 12-13 Aprile 2008) formularul de înscriere.
  3. A achitat taxa de înscriere.

Pisica de rasă și pisica de casă

Asociația recunoaște ca pisici de rasă acele pisici care posedă un certificat de origine (pedigree). Aceste pisici pot fi înscrise la categoriile adresate lor (pui 3-6 luni, pui 6-10 luni, adulți și adulți castrați. La adulți, participarea se face în clasa aferentă titlului deținut de pisică. Pisicile fără origine cunoscută se pot înscrie la clasa ”Pisica de casă”, deasemenea împărțiți ca pui 3-6 luni, 6-10 luni și adulți, cu mențiunea că începând cu vârsta de 10 luni ele să fie castrate/sterilizate pentru a participa în această clasă. (această cerința este recent aprobată de FIFe și adoptată și de Sofisticat).

Un mic exemplu: primesc un telefon
-Bună ziua doamnă, am un pisoi și aș dori să particip și eu la expoziție.
-Pisoiul este de rasă? întreb.
Mi se răspunde ”da, este persan”.
-Posedă un act de origine (pedigree), care să conțină și un arbore genealogic pe 4 generații?
-Nu, dar sigur este de rasă.
-De unde reiese asta, doar din felul în care pisoiul arată? întreb.
-Da, și îl știm și pe tatăl pisoiului, mi se răspunde.
-Asta înseamnă că aveți un pisoi frumos, dar fără genealogie (strămoși) cunoscuți, ceea ce nu-l face să aparțină unei rase anume; nu numai aspectul contează, însă contează și acesta în măsura apropierii de un standard al rasei (standard pe care îl puteți găsi pe www.fifeweb.org la secțiunea Breeds unde vă alegeți rasa Persian); faptul că dumneavoastră credeți că pisoiul foarte frumos pe care îl dețineți respectă standardul nu este de ajuns pentru a-l face de rasă.
-Păi și ce fac, stăpânii motanului nu au făcut pedigree și puiului, dar știu sigur că e de rasă…?
-Dacă doriți doar participarea la o expo felină și este castrat, vă puteți înscrie la secțiunea Pisica de casă; pentru a participa la celelalte categorii trebuie să discutați cu cel de la care ați luat pisoiul și să lămuriți cu acesta chestiunea pedigreeului.
-Primesc și acolo premii sau vin doar ca să-l admire lumea?
-Bineînțeles că există premii și pentru acesta categorie, răspund.

Convorbirea continuă, domnul în cauză interesându-se de modalitățile de înscriere la expo, modalități pe care le voi descrie în continuare.

Cum mă înscriu?

Simplu, pe pagina de net a A.F.Sofisticat (www.sofisticat.ro), pagină ce va fi disponibilă în curând-există o secțiune unde puteți descărca formularul de înscriere la expoziție pe care trebuie să-l completați.

Același formular vă poate fi trimis pe email, fax, prin poștă sau vă poate fi înmânat personal dacă trimiteți o cerere în acest sens la A.F.Sofisticat.

Odată formularul completat corect (prin aceleași mijloace se poate primi ajutor la completarea acestor formulare) este trimis la organizatori (date de contact: sofisticatshows@gmail.com, tel/fax 021/3306921 sau București, str.Vasile lupu 1A, sector 1, București) însoțit de dovada plății taxei de expo.

Taxa de expo este 10 eur/zi/pisică în cazul unei pisici de casă, 15 eur/pisică/zi în cazul unei pisici de rasă. De asemenea, cu începere de la a treia pisică înregistrată de același expozant taxa se reduce la 5 euro și respectiv 10 euro/pisică/zi pentru pisici de casă, respectiv de rasă.

Taxele sunt mai mari dacă cel care se înscrie NU este membru al unui club ce a aderat la Felis România, sau membru al unui club cu care asociația noastră are semnate acorduri de reciprocitate ce stabilesc și reduceri la cuantumul taxei.

Aceste taxe se plătesc în lei la cursul zilei sau în Euro în conturile Sofisticat:

Asociația felină Sofisticat
Adresa : str. Ion Neculce 37A, București
CIF 17558185
RO 54 RZBR 0000 0600 0652 4999
RO66 RZBR 0000 0600 0762 3308 EURO

Vei primi un mail de confirmare a înscrierii pe o adresă pe care o completezi în formular. Și, gata, ești pe calea cea bună!

Așa-i că nu e greu când ai toate informațiile la dispoziție? Atunci te așteptăm alături de noi la expo, la Sala Palatului, în București, pe 12 și 13 aprilie 2008!

Ce condiții trebuie să respect pt a participa la expo?

În primul rând, trebuie să urmezi procedura de înscriere în limita perioadei de înscriere prevăzută de organizator. În al doilea, trebuie să te asiguri că pisica pe care o vei expune este în perfectă stare de sănătate și că acesta este toaletata corespunzător (urechi curate, unghii tăiate scurt, spălată și pieptănată conform rasei); pisica trebuie să dețină un carnet de sănătate completat, parafat și completat de medicul veterinar (acest carnet trebuie să conțină vaccinările obligatorii, care să fie în termen). Apoi, pentru participare trebuie să ai pregătite următoarele lucruri: castroane, apă și mâncare, litiera și nisip, perdeluțe și pernuță pentru a asigura comfortul felinei în cușca de expoziție și eventual câteva jucării preferate ale pisici pentru a îi asigura distracția pe durata expoziției. Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați membrii clubului, care în limita timpului disponibil, vor fi încântați să vă ajute.

Teo Paul
Secretar Carte de Origine,
Felis România

Leave a Reply