Cum ar fi să faci un Paște vegetarian?

Se apropie Paștele și, odată cu el, frenezia pregătirilor de sărbătoare. Totuși, ca iubitori de animale, bucuria de a aștepta aroma cozonacilor poate fi umbrită la gândul că mii de miei sunt sacrificați cu această ocazie. Unii dintre noi ne gândim că poate nu este neapărat necesar să punem pe masa de Paște carne de miel și căutăm alte idei pentru un festin potrivit Sărbătorii, dar care să nu presupună sacrificarea unui miel.

Pentru aceștia, iată surse de inspirație:

Produsele vegetariene și vegane

În magazine, dar și online, se găsesc mereu produse alimentare vegane și vegetariene, inclusiv conserve și produse raw, care pot fi folosite cu succes ca ingrediente de bază în bucătăria persoanelor care doresc o masă de Paște fără sacrificarea unui miel. Multe dintre aceste produse sunt la reducere în perioada de dinaintea Paștelui, pentru că postul e vegan, așadar spor la cumpărături!

Idei de rețete de Paște, fără miel

Pască și drob – vegane, propuse de Manuela Stamate Costea, chef veg:

Rețetele Manuelei – rețete vegetariene, vegane și raw

Manuela Stamate Costea a lansat de curând a doua ediție cartonată a Rețetelor care au consacrat-o. Această ediție de 190 de pagini este specială, pentru că are și o secțiune specială pentru Paște, cu un meniu complet, delicios și ușor de preparat. Printre rețetele surprinzătoare din meniul de Paște (inspirat de mesele nobiliare, dar adaptat stilului de viață vegetarian), se găsesc și: Borșul Regal fără miel, Drobul vegan și Pasca Regală.

Cartea poate fi comandată online de pe site-ul retetele-manuelei.ro »

Leave a Reply