Cornish Rex

Despre rasa Cornish Rex

Rase de pisici - pisica Cornish Rex
Pisica Cornish Rex

Un Cornish Rex frapează prin faptul că are o blăniță scurtă și ondulată iar expresia feței amintește de chipurile mereu mirate ale clownilor.

Cornish Rex sunt pisici extrem de afectuoase și iubesc oamenii. Aceeste pisici rămân întotdeauna pisoi-sunt foarte active și foarte inventive, născocind de fiecare dată jocuri noi. Printre puținele rase care acceptă și chiar se bucură de mulțime, pisicile Cornish Rex trăiesc intens și cu plăcere Cornish Rexaventura expozițiilor feline. În vreme ce altor pisici le displace zgomotul, un Cornish Rex va privi în jurul său cu interes și curiozitate, și foarte adesea va atrage atenția asupra sa jucându-se în cușcă și făcând giumbușlucuri, ca un mic „circar”, sau întinzând câte o lăbuță printre gratii pentru plăcerea și din curiozitatea de a atinge oamenii. Inteligența vie a unei pisici Cornish Rex este evidentă prin interesul activ pe care îl manifestă față de tot ceea ce se întâmplă în jur.

Temperamentul

Rase de pisici - pisica Cornish Rex
Pisica Cornish Rex

Cel mai interesant la pisica din rasa Cornish Rex este felul în care își folosește lăbuțele așa cum oamenii își folosesc mâinile; unele pisici Cornish Rex își iau masa apucând în acest fel hrana și ducând-o la gură; altele apucă obiecte mici și chiar aruncă jucăriile Cornish Rex jucausfolosindu-și lăbuțele. Dă-i unui Cornish Rex o bucățică de sfoară și privește-l cum intră în acțiune! Mișcările sale pot ului un pictor și îi pot oferi un subiect perpetuu de studiu-sunt încântător de fluide, curbate, sinuoase, alcătuite în dans, trecând pe neașteptate de la postura aproape bipedă, pe labele dinapoi, la sărituri complicate.

Rase de pisici - pisica Cornish Rex
Pisica Cornish Rex

Același Cornish Rex care a zburat grațios prin aer cu câteva clipe în urmă va fi foarte fericit să se cuibărească pe genunchii stăpânului său, și mai bine, sub bărbia sa, sau pe umăr. Dacă nu primește suficientă atenție, un Cornish Rex nu va ezita să-și exprime sentimentele și va veni să primească o mângâiere, dacă asta îi e dorința, sau să fure stiloul stăpânului în timp ce acesta scrie, dacă vrea atenție.

Sănătatea

Rase de pisici - pisica Cornish Rex
Pisica Cornish Rex

Cornish Rex este o pisică ce poate părea foarte delicată, dar este în realitate surprinzător de robustă și nu necesită îngrijiri speciale. Această pisică apreciază căldura, astfel încât iarnă va sta cât mai aproape de calorifer iar vara va dormi toată ziua la soare. Dacă soarele este foarte puternic, este recomandabil să se aplice un strat de loțiune cu factor de protecție solară pe urechile pisicii Cornish Rex, pentru ca acestea să nu sufere arsuri.

Pisicile Cornish Rex sunt mâncăcioase, așa că vor gusta cam orice; dacă își văd stăpânul că bea cafea, vor fi amatoare să lipăie puțin din ceașca acestuia.

Rase de pisici - pisica Cornish Rex
Pisica Cornish Rex

Din cauza curiozității și a temperamentului blând, pisicile Cornish Rex sunt pisici destinate strict traiului la interior.

Beverly ELIAN – Crescător
pentru felisa de Cornish Rex „Made în România”
membră A.F. Sofisticat, Felis România