Comportamentul și limbajul iepurașilor

Când iepurașul se întinde pe burtică și-și lasă căpșorul jos

Acesta este un comportament care înseamnă că fie se relaxează, fie că îți recunoaște autoritatea.

Săriturile și învârtelile în aer

Salturile și țopăiturile sunt semn de bucurie – ceva asemănător cu „popcorn-eala” purceilor de Guineea. Din cauza entuziasmului e foarte posibil însă ca iepurele să săra în așa fel încât să se lovească de mobile sau de pereți, deci stăpânii trebuie să fie atenți.

Când iepurașul bocăne dintr-un picior sau cu ambele picioare

Bocănitul e semn se pericol; fie a auzit un sunet ciudat sau neobișnuit, fie că au văzut un potențial prădător. De asemenea poate fi un semnal că ceva nu i-a convenit.

Când iepurașul stă în două labutze

Înseamnă că încearcă să deslușească ce se întâmplă-a auzit un zgomot ciudat și vrea să vadă ce e.

Iepurașul scoate niște sunete ca niște mormăituri

De obicei e un semnal de atac – de exemplu când se joacă cu cartoanele de la hârtia de toaletă sau când este prins într-un loc și nu poate scăpa.

Mormăiturile mai pot să fie și un semn de afecțiune; când iepurașul se fuge în jurul tău și mormăie ușor înseamnă că își exprimă afecțiunea-această manifestare se numește „Dansul iubirii„.

Când iepurașul scoate sunete subțiri asemănătoare unor țipete

Țipetele înseamnă că iepurele e extrem de speriat sau are dureri foarte mari. Iepurașii care nu au mai fost luați în brațe niciodată pot să se manifeste așa când sunt ridicați de la sol pentru prima oară.

De reținut!

Iepurașilor, în general, nu le prea place să fie mângâiați pe burtică, pe bot, pe lângă gură. În schimb pe place să fie mângâiați pe căpșor. Un semn de maximă plăcere este atunci când își închid ochișorii în timp ce sunt mângâiați.

Articol și foto (Iepurașul Happy):
Danad