Ce facem dacă pisica roade cabluri electrice?

Orice pisică sănătoasă este foarte curioasă – astfel, va încerca să se strecoare peste tot, în cele mai ascunse cotloane, se va juca cu orice obiect lăsat pe jos care se poate rostogoli și va încerca să „guște” din cablurile electrice.

Din păcate, zicala „curiozitatea a omorât pisica” poate deveni foarte adevărată, dacă nu luăm câteva măsuri. În cazul pisicilor, cea mai sigură metodă este eliminarea „ispitelor”-astfel, cablurile se pot masca în pat de cablu sau se pot înfășura în manșoane și/sau țevi de plastic.

Astfel asigurate, chiar dacă prezintă în continuare interes pentru pisică, măcar sunt ferite de dinții lor ascuțiți și nu mai constituie un pericol.

În același timp, este bine să punem la dispoziție pisicii suficiente jucării, astfel încât să fie mai interesată și preocupată de acestea decât de alte obiecte din casă. Se găsesc în comerț o mulțime de mingiuțe, unele moi, altele care fac zgomot, unele care sar; puteți să le confecționați jucării practic din orice-ghemotoace de hârtie, panglici, cutii de chibrituri în care puneți câteva boabe de orez etc.

Pentru a dezvăța pisica de obiceiul de a roade în general, țineți la îndemână o sticlă de plastic cu apă (sticluțele de Prigat Activ sunt foarte bune). De fiecare dată când o vedeți că roade ceva interzis, stropiți-o cu apă! În timp, va asocia ronțăitul diverselor obiecte cu jetul neplăcut de apă și va renunța la acest obicei.

Leave a Reply