Cazare cu câinele

Unde să te duci, dacă vrei să-ți iei și câinele (sau pisica) cu tine?

Animale de casă acceptate în cabane, pensiuni, hoteluri

Când trebuie să pleci în vacanță și nu vrei să-ți lași animalul de companie acasă, cazarea câinelui (sau a pisicii) devine o problemă, deoarece puține unități de cazare acceptă patrupede. Mulți proprietari de hoteluri, pensiuni și moteluri se plâng că au încercat la un moment dat să permită accesul persoanelor cu animale de companie, dar fie animalele au lăsat păr, fie au distrus camerele. Așadar trebuie să te asiguri din vreme că locul unde vrei să dormi câteva zile este prietenos cu companionul tău cu blană.

Cum te asiguri că te poți caza cu animalul de companie?

Caută după cuvinte cheie: pensiuni care acceptă + specia + zona vizată

Cel mai bine este să cauți direct „pensiuni care acceptă câini” sau pisici (sau animale în general), și să incluzi denumirea zonei care te interesează. Degeaba găsești 10 pensiuni la Azuga, dacă ținta ta este Predealul.

Fă o listă, nu te opri la primul rezultat

După ce ai făcut o listă cu câteva locuri care îți plac, nu te baza doar pe ce găsești scris pe site-urile lor (adesea, site-urile nu sunt aduse la zi), ci sună imediat la numerele de telefon și întreabă direct dacă prezența animalelor de casă constituie sau nu o problemă.

Dă toate detaliile și fii constructiv/ă

Unele pensiuni / hoteluri / cabane acceptă doar animale mici sau nu acceptă animale mari decât dacă ai la dispoziție și o cușcă în care animalul stă cuminte dacă nu ești prezent. Dacă ești întrebat/ă, spune ce specie este animalul tău de companie, cât este de mare, dacă latră sau dacă lasă păr și ce ai de gând să faci ca aceste caracteristici să nu devină un disconfort pentru ceilalți oaspeți ai unității de cazare. Afirmă din start că ai deschiderea de a plăti suplimentar eventualele distrugeri și că vei avea grijă să nu fie cazul, pentru că ai obiceiul să-ți supraveghezi animalul de companie. Te sfătuim să dai amănuntele corecte, pentru a nu fi refuzat/ă la poarta pensiunii pentru că pincherul pitic despre care ai vorbit la telefon este, de fapt, un dobermann.

Dacă știi locuri (hoteluri, pensiuni, cabane) în care animalele de casă (câini, pisici și altele) sunt primite fără probleme, ajută-ne să facem o listă adăugând un comentariu în care să precizezi numele cabanei/pensiunii/hotelului, adresa și, dacă este posibil, și un număr de telefon sau site-ul unității.

Foto: dandipuffs