Când trebuie sa iei o decizie cumplită…

Când l-ai luat te-ai gândit poate, puțin, și la asta… câinele, bunul tău prieten, te va părăsi într-o zi – nu pentru că ar vrea, nu pentru că dragostea pe care ți-o poartă s-ar stinge cumva… ci pentru că timpul lui e mai scurt decât al tău. Iar când bătrânețea și boala nu-l mai lasă nici să se țină pe picioare, căci îl dor toate, iar bucuria i-o mai arată doar vârful cozii, mișcat cu greu, pentru tine, vei ști că se apropie acel moment de care nouă, celor care avem animale și le iubim, ne este atât de teamă-despărțirea.

Deși este cumplit și dureros, de multe ori decizia de a-i scurta suferința este singura justă. Nu este ușor, dar atunci când ai luat această hotărâre, va trebui să faci în așa fel încât despărțirea să-i fie ușoară, în pace.

De multe ori cei aflați în această situație preferă să-și ducă prietenul la medic și să i-l încredințeze pentru a face ceea ce este de făcut, fără a avea curajul să-i stea alături. Și câinele știe ce se va întâmpla. Nu știm de unde și cum, dar știe. Nu fă această greșeală. Nu-ți părăsi prietenul în ultimele lui clipe, chiar dacă știi că te va copleși durerea. Nu-l supune unor chinuri în plus în drumul până la medic.

Este de preferat ca, odată decizia luată, să vină medicul acasă-câinele tău va simți că ceva se întâmplă, dar nu va fi atât de speriat ca în cazul în care l-ai duce în altă parte. Pregătește-i culcușul ca de obicei și vorbește-i ca de obicei-încearcă să-ți stăpânești durerea, vei avea timp după aceea să plângi. Stai lângă el și fii alături până la sfârșit.

Iar dacă acest moment este încă departe, încearcă să te gândești că fiecare zi în care sunteți împreună nu trebuie irosită.

Sorina DOBRE
Junior Editor
Animalutze.COM

Dacă inevitabilul s-a produs, păstrează-i vie memoria