campania-de-sterilizare-gratuita

Campania gratuită de sterilizare a câinilor din București

Primăria Municipiului București reia în 2023 campania de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună cu deținător. 

Sterilizarea câinilor este una dintre cele mai importante și comune măsuri de prevenire a înmulțirii animalelor fără stăpân. Dacă animalele odată blânde și iubitoare ajung aruncate în stradă, apare inevitabil izolarea față de oameni, înfometarea și apariția agresivității, iar câinii fără stăpân devin un pericol pentru persoanele care se întâmplă să treacă pe lângă o haită. Iată câteva măsuri suplimentare pe care ni le putem însuși pentru a preveni înmulțirea animalelor fără stăpân.

Campania de sterilizare gratuită se desfășoară în colaborare cu clinicile veterinare mobile Green Vet, Hands and Paws Vet și Sache Vet Clinic. Pentru cei interesați, programările se fac la telefon, aflând în același timp disponibilitatea și locația clinicilor mobile din momentul respectiv. Condiția pentru a putea beneficia de gratuitatea serviciului este ca stăpânul să aibă domiciliul sau reședința în București. 

Sterilizarea la o vârstă fragedă (minim 6 luni pentru femele și minim 8 luni pentru masculi) este benefică pentru căței, se vor recupera mai repede după operație, iar riscurile sunt mai mici comparativ cu o operație la vârste mult mai înaintate.

Deținătorii de câini de rasă comună au obligația legală de a-i steriliza, iar nerespectarea acesteia poate fi amendată. Hai să profităm de campania de sterilizare gratuită a câinilor din București, să punem pe primul loc bunăstarea animalului nostru de companie și combaterea înmulțirii animalelor fără stăpân.

Leave a Reply