Broscuțele țestoase ca animale de companie?

Da, din ce în ce mai multă lume alege broasca țestoasă ca animal de companie, nu vă lăsați însă păcăliți de dimensiunile ei mici și faptul că nu trebuie scoasă la plimbare de 2-3 ori pe zi ca un cățel… broscuțele au și ele nevoie de atenție și îngrijire ceea ce vă va răpi o parte din timpul liber!

Când mergeți într-un pet-shop pentru a cumpără o broscuță țestoasă trebuie să cereți o serie de informații cum ar fi:

  • specia din care face parte broasca aleasă de dumneavoastră
  • mediul natural în care ea trăiește (foarte important de știut: există broscuțe de apă și broscuțe de uscat)
  • cum se hrănește (unele sunt erbivore, unele carnivore).

Este important să știm mediul natural din care provine respectiva specie pentru a-i crea în propriile noastre case un spațiu cât mai apropiat de cel natural. Pentru ca broscuță dumneavoastră să fie fericită este obligatoriu să-i amenajați un spațiu generos, în general se folosesc aceleași acvarii că și la pești, aveți grijă că acvariul să fie încăpător pentru că ea vă crește și trebuie să aibă destul spațiu să înoate, de asemenea trebuie să amenajați o insuliță din nisip sau pământ pe care să se odihnească. Dacă aveți posibilitatea să creșteți broscuță într-un spațiu deschis (curte) aveți grijă să îngrădiți spațiul în care doriți să stea pentru a nu avea nefericita surpriză de a constata că broscuță dumneavoastră a fugit, au obiceiul să se ascundă în cele mai ciudate locuri, chiar și în casă dacă o scoateți din acvariu nu o lăsați nesupravegheată.

Broaștele țestoase adoră căldura și lumina, dar nu exagerați, nu puneți o sursă de lumină puternică foarte aproape de ea pentru că-i poate provoca leziuni ale ochilor!!!

Pentru a avea o broscuță sănătoasă și vioaie trebuie să aveți grijă ca ea să aibă destul spațiu de mișcare, să fie hrănită bine și să fie curată, este indicat să puneți un filtru de apă în acvariu dacă nu aveți timp să-i schimbați apa des. În cazul în care apar manifestări neplăcute în legătură cu starea ei de sănătate mergeți imediat la veterinar deoarece broscuțele țestoase sunt sensibile și fără un tratament adecvat și aplicat în timp util urmările nu vor fi din cele mai plăcute.