Bikeri americani salvează câini folosiți la lupte

Cine a văzut Sons of Anarchy are, probabil, sentimente contradictorii atunci când întâlnește un grup de motocicliși tatuați din cap până în picioare și îmbrăcați în piele, cu patchuri amenințătoare cusute pe spatele gecilor de motor. Această imagine dură ascunde adesea o realitate în măsură să redea încrederea în umanitate. De exemplu, un club de bikeri din Statele Unite distruge rețelele de infractori care organizează lupte cu câini și salvează animale de la proprietarii violenți.

Rescue Ink – clubul de bikeri newyorkezi care salvează animale

Rescue Ink este o organizație non-profit care luptă pentru drepturile animalelor. Toți membrii clubului sunt bikeri ca-n filme, musculoși și tatuați. Toți fac voluntariat în cadrul clubului și sunt culturiști, foști militari, detectivi de poliție și chiar și avocați. Ei poartă blugi și maieuri negre cu logo-ul Rescue Ink și și-au propus să salveze cât mai multe animale de la stăpânii abuzivi și să împiedice luptele de câini și alte violențe împotriva animalelor.

„Unii oameni ne cred supereroi. Adevărul este că suntem super-iubitori de animale. De-a lungul anilor și după ce am trecut prin multe greutăți, obstacole și provocări, rămânem puternici și dedicați misiunii noastre”, a declarat unul dintre ei pentru blogul BikerNet. Ei au ani buni de când desfășoară activități de investigație și rescue, și au încheiat acorduri și colaborează cu adăposturi de animale, cu instituții publice și cu autoritățile, iar intervențiile lor nu se rezumă la câini. Ei au salvat de-a lungul timpului o mulțime de animale: câini, pisici, cai, porci și chiar pești. De asemenea, ei organizează activități speciale pentru copii, pentru a-i învăța să fie buni și blânzi cu animalele.

Potrivit BikerNet, într-un interviu acordat revistei People, unul din voluntarii clubului a recunoscut că multe dintre intervenții se bazează pe aspectul „fioros” al membrilor Rescue Ink: „să zicem că un reprezentant al autorității merge la casa unui abuzator într-o mașină de poliție; abuzatorul cunoaște limitele polițistului; legal, intervenția unui polițist are anumite limite. Dar când ajungem noi și parcăm lângă casa lui, abuzatorul nu știe ce vom face, nu știe de ce am putea fi capabili. Asta ajută mult.”

Bikerii români sunt și ei implicați în acțiuni civice

„România are sânge de rocker” este o campanie pentru donarea de sânge, la care au aderat cinci trupe rock românești și o mulțime de motocicliști. Potrivit Digi24, Centrul de Transfuzie din Bucureşti ar avea nevoie de un număr dublu de donatori de sânge pentru a putea acoperi nevoia reală, românii fiind printre ultimii în Europa la numărul de persoane care donează sânge, iar rezervele de sânge scad de la an la an. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, a declarat pentru Digi24 că „în special în perioada de vacanţă sau de zile libere trimitem maşini în jumătate de ţară ca să aducă sânge să putem să facem să facem faţă nevoilor. În general avem în jur de 200-250 de donatori zilnic, însă nu sunt suficienţi aceşti donatori. Deci am avea nevoie de 400 sau chiar 500 de donatori”. 

Potrivit descrierii filmului de promovare a campaniei de pe Youtube, „România are sânge de rocker” este inițiată de #MorningGlory și #RockFM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină București și al aplicatiei Donorium, cu scopul de a conștientiza și educa populația despre nevoia acută de sânge din spitalele din România și de a crește numărul donatorilor de sânge la nivel național. Ideea este a lui Răzvan Exarhu, iar printre trupele rock care au aderat imediat și care vor promova campania sunt Trooper și Vița de Vie.

Află cum donezi sânge de pe site-ul Centrului de Transfuzii București »

Leave a Reply