Astronotus ocellatus (Oscar)

Acesta specie de pești face parte din clasa ciclidelor, este originară din râurile din Venezuela și din cele existente de-a lungul coastei Americii de Sud până în Paraguai.

Această specie se găsește într-o mare varietate de culori ca: tigrat, negru, roșu. Sunt pești foarte mari, ajung până la 25-30 de centimetri, de aceea le trebuie un acvariu foarte mare; au nevoie de mult spațiu pentru a trăi. Datorită mărimii lor sunt în general achiziționați de crescătorii de specialitate sau ca pești de decor în locuri publice.

Par pești foarte calmi pentru că înoată foarte încet dar pot crea adevărate dezastre în acvarii-sunt pești agresivi și teritoriali, nu suportă prezența altor pești în acvariu, mai ales a altor specii de pești mici-pe acestea le vor mânca. Mănâncă orice este destul de mic încât să încapă în gură și pot fi ușor dresați să mănânce din mână stăpânului.

Cu ceilalți pești din specia lui adesea se va război, singurele evenimente notabile în aceste lupte sunt stropii de apă care vor sări de jur împrejurul acvariului-cu toate că această „activitate” pare un adevărat război nu se rănesc între ei.

Pentru că mănâncă peștii mai mici, nu-i puneți în acvariu decât cu pești de aceeași mărime și nu introduceți noi pești în acvariu, Oscar este un pește „inteligent” și se va obișnui repede cu ceilalți pești deja existenți în acvariu dar nu-i va accepta pe cei noi și îi va ataca, indiferent că sunt mai mici sau de aceeași mărime cu el.

 

Andreea P.
Senior Editor
Animalutze.COM