Accesoriile reflectorizante vă pot proteja animalul de companie în zilele întunecate

Atenție – iarna este aproape! Accesoriile reflectorizante vă pot proteja animalul de companie în zilele întunecate!

Odată cu trecerea la ora de iarnă și cu sosirea sezonului rece, ziua este din ce în ce mai scurtă. În aceste condiții, de multe ori odată cu lăsarea întunericului supravegherea animalului de companie în spațiile publice este de multe ori dificilă și nu lipsită de pericole.

Fundația pentru protecția animalelor VIER PFOTEN vă recomandă să folosiți accesorii reflectorizante pe durata lunilor întunecate ale anului.

Curele, veste, haine și hamuri cu elemente reflectorizante sau luminoase se pot găsi în multe dintre petshop-urile mari. Folosindu-le vă asigurați că animalul dumneavoastră de companie este vizibil de la distanță mare pe întuneric, scăzând astfel nu doar riscul de a fi pierdut dar mai ales pe acela că acesta să fie lovit accidental de bicicliști sau șoferi.

VIER PFOTEN recomandă folosirea mai degrabă a hamurilor decât a leselor și zgărzilor, deoarece acestea sunt mai incomode pentru câini.

Martina Schnell, specialist VIER PFOTEN în animale de companie: “Ii sfătuim pe proprietarii de câini să folosească accesorii cu elemente luminoase numai în timpul plimbărilor în mediul exterior nu permanent. Lumina îi poate irita pe câini sau poate irita alți câinii din jur. Câinii sunt animale sociale. Au nevoie de contactul cu alți câini, să se joace cu aceștia și să alerge liberi. Pentru ca acest lucru să fie posibil, dacă spațiul este împrejmuit, recomandăm scoaterea hamurilor sau a zgărzilor care i-ar putea incomoda, pe durata plimbării.”

Articol oferit de Vier Pfoten România
Foto: FourWinds