5 beneficii pentru a avea o pisică

Pisicile sunt grozave pentru a ni se alătura într-o zi leneșă petrecută în pat cu o carte bună. Alte beneficii ale proprietății pisicilor sunt mai puțin evidente.

Iată cinci motive extraordinare și neașteptate de ce este avantajos să ții un prieten felin în jur.

 1. Pisicile te ajută să faci față stresului și să îți îmbunătățească starea de spirit.
  A avea pisici în jur poate avea un impact dramatic asupra minții noastre. Potrivit oamenilor de știință, dacă petreci de la 15 la 30 de minute pe zi, cu pisica ta îmbrățisându-vă, jucându-vă sau doar pierzând timpul – starea ta de spirit ar putea obține un impuls. Cum funcționează? Ea are legătură cu serotonina – o substanță chimică din creier care promovează sentimentele de bunăstare – și cortizolul, o substanță chimică asociată cu stresul. Când ne petrecem timp cu pisicile, nivelul serotoninei crește, iar nivelul cortizolului scade. Asta înseamnă că sentimentele bune câștigă!
 2. Pisicile te ajută să te bucuri de o sănătate mai bună.
  Crezi sau nu, devenind proprietarul unei pisici poate avea de fapt o serie de influențe pozitive asupra sănătății tale. Întreaga listă a beneficiilor pentru sănătate este destul de lungă, dar evidențiază un risc mai scăzut de atac de cord, un sistem imunitar îmbunătățit și chiar și potențialul de a împiedica copiii să dezvolte astm și alergii, mai târziu în viață.
 3. Pisicile le țin pe rozătoare la distanță.
  Nu este un secret că pisicile și șoarecii au o relație de alergătură de cursă lungă. Ori de câte ori există o pisică în joc, șoarecii vor păstra distanța. Da, capturarea șoarecilor este una dintre distracțiile prețioase la ordinea zilei ale felinei venerabile. Dar, deși le place să dea urmărirea, pisicile ucid șoarecii destul de rar – adică, dacă sunt  domesticite. Pisicile sălbatice se bazează pe mamiferele mai mici pentru mâncare, dar pisicile de interior sunt doar în joc pentru distracție. Chiar și un miros de pisică poate fi suficient pentru a ține șoarecii departe.
 4. Pisicile te ajută să te recuperezi mai repede după traume.
  Nu există aproape nici un sfârșit al studiilor care dezvăluie beneficiile uimitoare de vindecare pe care le poate avea prezența pisicii. Am avut deja o scurtă privire la beneficiile lor generale pentru sănătate, dar se pare că și pisicile ne pot ajuta să ne recuperăm din diverse traume. Recuperarea pacienților cu intervenții chirurgicale și a membrilor forțelor armate uneori raportează o senzație mai bună datorită prezenței unei pisici. În special, persoanele care nu se pot baza pe persoanele iubite pentru companie raportează că eșecurile lor psihice și fizice se îmbunătățesc mai repede cu o mică companie de feline.
 5. Pisicile te ajută să rămâi în formă.
  Deținerea unui animal de orice fel este o modalitate excelentă de a-ți menține corpul în formă maximă. Deși câinii primesc cota cea mai bună pentru a fi însoțitori de antrenament, pisicile sunt, de asemenea, eroi atunci când vine vorba de a rămâne în formă. Orice proprietar de pisici îți va putea spune că pisicile se plictisesc ușor, ceea ce înseamnă că au nevoie de stimulente periodice și noi pentru a nu fi neliniștite, iar aici intervii tu. Păstrează pisica ta activă și stimulată prin joaca cu laser sau jocul ascunde-și-caută. Pisica ta îți va mulțumi – la fel și talia ta!

Leave a Reply