10 lucruri pe care s-ar putea să nu le știi despre câinele tău

Câte lucruri știi despre prietenul tău canin?

Dacă vrei să afli mai multe, fii atent la aceste 10 fapte surprinzătoare despre câini.

 1. Câinele tău este la fel de inteligent ca un copil de 2 ani.
  Există un motiv pentru care copilul și cățelul tău se înțeleg atât de bine: vorbesc aceeași limbă. Sau, cel puțin, probabil înțeleg aproape același număr de cuvinte și gesturi – în jur de 250!
 2. Câinii și pisicile sorb apa în același mod.
  Acest lucru poate fi greu de crezut deoarece câinii sunt niște băutori dezordonați, dar, la fel ca pisicile, prietenii noștri canini își îndoaie vârful limbii și ridică lichidul într-o coloană până la gură.
 3. Câinele tău are un simț al timpului – și îi este dor de tine când ești plecat.
  Dacă crezi că câinele tău știe când este timpul pentru cină sau o plimbare, ai dreptate! Câinii cunosc rutinele și obiceiurile noastre și, de asemenea, simt cât timp a trecut. Un studiu a arătat cum câinii au răspuns diferit la proprietarii lor, plecând pentru diferite perioade de timp.
 4. Mustățile câinelui îl ajută să „vadă” în întuneric.
  Bine, nu este vorba de o viziune de noapte sau de o super putere, dar acele mustăți ridicate simt chiar și modificări subtile ale curenților de aer, oferind câinelui tău informații despre dimensiunea, forma și viteza lucrurilor din apropiere. Acest lucru permite câinelui tău să simtă mai bine apropierea de pericole sau pradă – chiar și pe timp de noapte.
 5. Câinii au glandele sudoripare doar în labe.
  Mai exact, ele se găsesc între pernuțele labelor. De aceea, îi poate ajuta la umezirea picioarelor într-o zi fierbinte, și de asemenea, de aceea câinii se bazează pe gâfâit ca un mijloc de răcire.
 6. În medie, gura câinelui exercită 320 de kilograme de presiune.
  Testele au fost făcute pe un cioban german, terrier pit bull american și pe un Rottweiler. În comparație, ființele umane exercită 120 de kilograme, rechinii albi exercită 600 de kilograme, iar crocodilii exercită o forță de 2.500 de kilograme! Câinii au de asemenea zece dinți adulți mai mult decât oamenii – 42 față de 32.
 7. Cățelul tău de un an este la fel de matur fizic ca un om de 15 ani.
  Desigur, rasele diferite îmbătrânesc puțin diferit. Câinii mari îmbătrânesc mai repede decât cei mici. Poți obține o comparație mai exactă pentru câinele tău utilizând un calculator de vârstă pentru câini.
 8. Simțul mirosului câinelui tău este de la 1.000 până la 10 milioane de ori mai bun decât al tău.
  În funcție de rasă, câinele are între 125 și 300 de milioane de glande mirositoare – comparativ cu doar 5 milioane pentru oameni. Și partea creierului câinelui tău care controlează mirosul este de 40 de ori mai mare decât a ta – este adevărat, chiar dacă creierul canin este mult mai mic decât cel uman, în raport cu dimensiunea. Creierul unui om este de aproximativ 1/40 parte din greutatea corporală, în timp ce creierul câinelui este de numai 1/125.
 9. Câinii pot auzi de 4 ori mai departe ca oamenii.
  Puii se pot naște surzi, dar depășesc rapid abilitățile noastre de auz. Câinii pot auzi sunete mai înalte, detectând o frecvență de 67 până la 45.000 de hertzi (cicluri pe secundă). Intervalul uman este de la 64 la 23.000 hertzi. În ambele cazuri, la câini și la oameni, capătul superior al intervalului auditiv scade odată cu vârsta.
 10. Câinele tău îți poate mirosi sentimentele.
  Cățelul tău poate ridica modificări subtile ale mirosului, care îl poate ajuta să-și dea seama cum te simți – cum ar fi, mirosul transpirației când devii nervos sau fricos. De asemenea, este posibil ca câinii să poată detecta anumite boli sau să știe că o membră a familiei este însărcinată.

Sperăm că această listă de fapte ciudate despre câini îți oferă o apreciere mai bună a celui mai bun prieten al tău. Sunt animale incredibile și tovarăși adevărați.

Leave a Reply