Tratamente homeopate pentru câini – Generalități

Din ce în ce mai mulți oameni apelează la tratamente “neconvenționale” sau naturiste și la un mod de viață și o alimentație mai echilibrate și mai naturale. De aceleași tratamente și de aceleași rezultate bune se poate bucura și câinele dumneavoastră.

Homeopatia este un sistem medical care privește organismul ca pe un întreg, tratamentele homeopate nu acționează numai asupra zonei afectate ci asupra întregului organism. Tratamentele homeopate au avantajul că, prin folosirea unor doze mici de “medicament” se pot observa îmbunătățiri majore ale sănătății. Cu toate acestea, chiar dacă medicina homeopată ajută la îmbunătățirea stării de sănătate a câinelui, nu este în nici un caz un motiv să neglijați vizitele la veterinar.

Chiar dacă homeopatia se bazează pe produse alcătuite preponderent din plante, nu este deloc o idee bună de a folosi cantități mai mari decât cele prescrise, întrucât nu se știe niciodată ce efect pot avea asupra câinelui-o cantitate mai mare nu înseamnă neapărat și că efectele vor fi mai bune.

Unul din avantajele acestor tratamente este acela că nu tratează o anumită parte și afectează alta, deși unele tratamente tradiționale pot avea efecte adverse – cele administrate oral pot produce somnolență și tulburări digestive iar cele aplicate extern pot produce iritații ale pielii.

Atenție! Anumite substanțe conținute în tratamentele naturiste care fac bine oamenilor pot face rău câinelui – pentru obținerea unei prescripții pentru un tratament homeopat adresați-vă unui medic veterinar specializat în homeopatie, nu aplicați tratamente umane animalutzului în speranța că îi vor face bine – puteți obține exact contrariul.

Cele mai folosite produse naturale pentru câini sunt cele care îi ajută să aibă o blană mai lucioasă, un miros mai puțin deranjant sau mai puțin sesizabil, au efect de deparazitare, de liniștire (lavandă), sau de întărire a imunității. De asemenea, există tratamente naturiste care stimulează activitatea ficatului și ameliorează afecțiuni ale acestuia.

Cele mai folosite produse sunt pe baza de vitamine și minerale, uleiuri și extracte din plante.

Andreea P.
Junior Editor
Animalutze.COM