Primul marș pentru protecția animalelor în Cuba comunistă

Câteva sute de persoane au manifestat pașnic duminică, 7 aprilie 2019, în Havana, pentru încetarea abuzurilor împotriva animalelor. Marșul a fost autorizatm și, potrivit Reuters.com, organizatorii afirmă că este prima astfel de manifestație care are loc în timpul regimului comunist instalat în Cuba.

Participanții la marș au manifestat alături de animalele lor de companie și au purtat pancarte inscripționate cu mesaje împotriva relelor tratamente aplicate animalelor, cum ar fi: „Cuba împotriva maltratării animalelor” și „Opriți abuzurile împotriva animalelor”. Ei solicită o lege care să protejeze drepturile animalelor și care să pună capăt relelor tratamente la care acestea încă sunt supuse pe teritoriul Cubei. Beatriz Batista, student în vârstă de 21 de ani și unul dintre organizatorii marșului autorizat, a declarat cu optimism că „aceasta ar putea fi noua Cuba”.

Potrivit Reuters.com, evenimentul are o importanță deosebită atât din perspectiva drepturilor animalelor, cât și pe plan politic intern, deoarece autoritățile cubaneze se opun în mod normal oricăror demonstrații și manifestații publice, iar cetățenii ar putea organiza în viitor și evenimente cu tematici legate de drepturile omului.

Sursa: Reuters.com

Leave a Reply