Muzeul Național „Grigore Antipa” continuă programul „Orele liniștite”

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă programul „Orele liniștite” și în luna decembrie.  În cadrul evenimentului, organizat în parteneriat cu asociația Supereroi printre noi, persoanele cu dizabilități de procesare senzorială și neurodiverse pot vizita expoziția permanentă a Muzeului într-o atmosferă prietenoasă nevoilor lor.

Așadar,

Următoarele „Orele liniștite” în expoziția permanentă a Muzeului se vor desfășura luni5 decembrie 2022, între orele 1 și 3 după-amiaza. Vă puteți înscrie aici (nu uitați să bifați căsuța cu 5):

Accesul se face pe la intrarea principală a Muzeului.  

  • Pentru vizitatorii cu scaun rulant – doar expunerea de la Parter este accesibilă.
  • PARCARE: Muzeul nu are parcare proprie, dar în parcarea publică din Piața Victoriei sunt locuri pentru autocare și microbuze școlare, respectiv mașinile conduse de către/pentru persoanele cu dizabilități.
  • CONFORT SENZORIAL ȘI EMOȚIONAL: Pentru vizitatorii cu deficiențe de procesare senzorială, vă recomandăm să încercați/testați kiturile noastre senzoriale sau să aduceți cu dumneavoastră obiecte cu rol liniștitor- orice obiect ce dă confort emoțional/senzorial: jucărie, obiect casnic, căști antifonice etc.

Puteți pregăti vizita de acasă accesând secțiunea specială Muzeul Incluziv de pe site-ul Muzeului Antipa dând click pe acest link.

Fiecare persoană cu dizabilități + 1 însoțitor beneficiază de acces gratuit, în baza unui document doveditor.

Muzeul Antipa se alătură acțiunilor de susținere și ajutorare a celor care suferă în aceste zile din cauza războiului, facilitând copiilor refugiaților și însoțitorilor acestora, accesul gratuit în expoziția permanentă a Muzeului, în timpul programului „Orele liniștite la Antipa”, în ziua de luni, în intervalul orar 13.00 – 15.00.

Vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply