Mituri și adevăruri despre pisici

Pisicile trebuie să bea lapte în fiecare zi!

Fals pisicile nu au nevoie de lapte în fiecare zi, este adevărat că le place laptele foarte mult, dar băut zilnic poate avea efecte nocive asupra sănătății, cum ar fi apariția diareei.

Pisicile care sunt sterilizate sau castrate se îngrașă!

Fals la fel ca și oamenii pisicile iau în greutate pentru că mănâncă prea mult și din lipsa exercițiilor fizice. În multe cazuri neutralizarea sau sterilizarea se produce la o vârstă când metabolismul este deja încetinit, iar dacă stăpânul continuă să hrănească pisica cu aceeași cantitate de mâncare ca atunci când era pui această o să ia proporții. Soluția o reprezintă hrana echilibrată și exercițiile fizice.

Pisicile nu se îmbolnăvesc de rabie!

Fals – ca și câinii sau rozătoarele, pisicile se pot îmbolnăvi și ele de rabie. Soluția o reprezintă vaccinul antirabic.

Femeile însărcinate nu trebuie să crească pisici!

Fals – deși pisicile pot fi purtătoare ale bolii numită toxoplasmoză, boala care poate afecta atât mama, cât și fătul, această boală nu se transmite la om prin simpla conviețuire cu o pisică în casă – omul se poate infesta numai dacă intră în contact cu fecalele animalului bolnav.

Usturoiul în mâncarea pisicii o ferește de viermi!

Fals – usturoiul poate da un gust mai bun mâncării animalului, dar nu o ferește și nici nu o tratează de viermi; singura modalitate de a scăpa de aceștia este prin tratament medicamentos prescris de către medicul veterinar.

Pisicile își patreaza echilibrul prin simțurile mustăților!

Fals – pisica își folosește mustățile doar la a adulmeca și a mirosi nu la ași păstra echilibrul.

Pisicile își vindecă singure rănile atunci când își ling zonele afectate!

Fals – rănile nu se recomandă a se lăsa nepansate, nu numai că mizeria și microbii pot infecta rana, dar și pisica, lingandu-și rana își poate face mai mult rău decât bine.

Viermii apar din cauza mâncării proaste (alterate)!

Fals – pisica are obiceiul de a înghiți muște, de aici pot aprea viermii intestinali. Pisicile care trăiesc în afara casei se mai pot infesta pentru că mănâncă șoareci.

Andreea P.
Senior Editor
Animalutze.COM

Leave a Reply