Marele Gascon de Saintongeois

Originile Marelui Gascon de Saintongeois

Marele Gascon de Saintongeois este o rasă străveche, provenită din Franța, avându-și originile în câinele Saint Hubert. Creată de Joseph de Carajore Latour în anul 1845, rasa a dispărut în urma revoluției franceze rasa și a reaparut la începutul secolului al XIX-lea.

Rasa a fost obținută în urma încrucișării cu Marele Albastru de Gasconia, din câinele Virelade, o specie de haită deosebit de frumoasă și de apreciată în Franța. Adusă în Elveția de mercenari, rasa și-a adus ulterior contribuția la crearea câinelui gonitor de Berna.

Trăsăturile rasei

Rasa aceasta prezintă trăsături nobile, care reies din comportamentul și din fizionomia sa blândă și triumfătoare. Fiind un câine de mari dimensiuni, are un corp simetric și bine proporționat, cu spatele prelung și pipetul adânc.

Capul prelung prezintă o cută pe frunte; ochii castanii au un impact melancolic și plin de blândețe; urechile ajung până la nas, sunt fine, cu un aspect mătăsos; coada elegantă e mai groasă la bază; blana este deasă și scurtă.

Marele Gascon de Saintongeois este un câine activ și isteț, cu simț al mirosului foarte bine dezvoltat, cu lătrătura puternică. Temperamentul său este iute și dă dovadă de spirit de inițiativă. Este un câine de vânătoare excelent, pentru cerbi, căprioare sau iepuri.

Înălțime

  • Mascul 63 – 70 cm
  • Femelă 60 – 65 cm

Greutate

  • Mascul/Femelă 35 kg

Culoarea părului

Blana este albă, cu pete negre. Pe cap și pe urechi, câinele prezintă 2 pete roșii iar pe coapsă mai prezintă și o pată ruginită.

Andreea P.
Senior Editor
Animalutze.COM