Îngrijirea pisicilor pe timpul verii

Pisicile sunt mai constrânse de mediul în care trăiesc, ceea ce le provoacă un mare disconfort dacă sunt ținute în spații mici și neaerisite. E adevărat, fiind mai mici se răcoresc mai repede decât câinii, dar acest lucru nu le face mai tolerante față de cadura excesivă din timpul verii.

Ele dispun de un sistem asemănător de răcorire cu cel al cățeilor: scot limba afară și respiră mai accelerat decât în mod obișnuit. Adesea, pentru a se răcori ele își ling blană, dar acest lucru nu le ajută dacă este foarte cald.

Pentru a le ajuta, poți să îți dai cu puțină apă pe mâini și să îi mângâi blănița. Să nu o stropești, este un lucru știut că pisicile se tem de apă și cel mai probabil o să aibă tendința să fugă.

O altă metodă prin care poți să o ajuți să treacă peste zilele toride este să îi pui la dispoziție un prosop umed și să îi lași acces către locuri răcoroase din casă. De evitat este să o lași să iasă afară sau pe balcon, unde poate fi afectată de radiațiile solare.

Cel mai important aspect rămâne să îi oferi posibilitatea de a se hidrata tot timpul. Schimbă-i apa des, chiar și de trei ori pe zi, dar nu îi da apă rece fiindcă poate să răcească. De asemenea, dacă ai în casă ventilator sau aer condiționat, nu o lasă să stea în apropierea lor.

Dacă dorești să ieși din casă cu pisica, e important să nu o lași în mașină, fiindcă aerul se încălzește foarte repede, chiar dacă parchezi la umbră. Poți să o transporți într-o cușcă specială, cu gratiile destul de rare încât să îi ofere o bună ventalitie. Dacă stai pe drum mai mult de jumătate de oră cu ea, ia cu tine apă și mâncare uscată, pentru a preveni o eventuală deshidratare.

Sursa foto: www.morguefile.com

Leave a Reply