Hrănirea artificială a unui caucazian de 5 săptămâni

„Aș vrea să știu cum pot hrăni un pui de 5 săptămâni din rasa ciobănesc caucazian (am încercat lapte de vacă ăi face diaree, iar hrana specială-junior nu mănâncă)

Mulțumesc”

______________________

Orice pui de 5 săptămâni, indiferent de rasă din care provine, trebuie în mod normal să sugă încă laptele mamei; la 5 săptămâni orice pui nu este încă înțărcat și nu va mânca hrană pentru câini înțărcați, așa cum este hrana industrială de tip „Junior”.

Dacă, din motive obiective, puiul nu poate beneficia de laptele matern, el trebuie hrănit cu o formulă specială care să suplinească nevoile speciei sale, laptele de vacă nefiind adecvat decât în măsura în care, prin prelucrare, este adaptat pentru uz canin. În comerț se găsesc formule de lapte praf adaptat, destinate cateilor mici și indicate ca supliment sau chiar înlocuitor pentru laptele matern. În trecut, în încercarea de a adapta laptele de vacă măcar într-o anumită măsură nevoilor puilor de câine, medicii veterinari recomandau o formulă care constă în diluarea laptelui de vacă nedegresat cu puțină apă, adăugarea de gălbenuș de ou crud, puțin iaurt și zahăr sau miere. Această formulă are însă dezavantajele că poate fi indigestă pentru cățel, iar indigestia la această vârstă poate fi o condamnare la moarte, și poate să nu asigure toți nutrienții necesari unei alimentații corecte.

Întrucât este vorba de un cățel care va fi de talie foarte mare, de îndată ce intră în perioada „Junior”, adică după înțărcare (în jur de 8-12 săptămâni, în cazul lui, fiind hrănit artificial), va trebui să-i asigurați o suplimentare a hranei cu vitamine destinate să ajute la asimilarea corectă a calciului și calciu, pentru a asigura dezvoltarea unei osaturi corespunzătoare pentru a susține o greutate corporală mare.

Recomandarea este să țineți în mod constant legătura cu un medic veterinar, care să-i supravegheze evoluția lunar sau măcar o dată la două luni, și care să poată astfel să sesizeze imediat potențiale probleme de creștere ale cățelului.

Leave a Reply