Hamsterul – Inflamație în zona oculară

„Bună ziua! Am și eu un hamster și de la un timp a apărut o inflamație în jurul ochiului și nu-l deschide decât noaptea. Va rog frumos dacă-mi puteți spune și mie o soluție pentru rezolvare. Mulțumesc! „

_______________________

Este probabil să aibă o infecție bacteriană sau fungică sau o inflamație la nivelul ochiului cauzată de curent sau chiar de praf sau microparticule de talaș (așternutul igienic pe care îl folosiți în cușcă). Este posibil să aibă un corp străin în ochi. Este posibil să îl deranjeze lumina, caz în care poate fi vorba despre o afecțiune oculară serioasă. Din cauză că sunt atât de multe posibilități, nu se poate determina tratamentul adecvat fără un consult medical veterinar care să identifice cauza și să stabilească natura problemei, în funcție de care se poate prescrie medicația potrivită.

Așadar, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru hamsterul dumneavoastră este să-l duceți la medicul veterinar care, în urmă consultației, va decide tratamentul și vă va explică modul de administrare și dozajul medicamentelor prescrise.

În niciun caz nu încercați tratamente, de orice fel ar fi ele, recomandate pe internet sau din alte surse, pentru că hamsterii sunt animale foarte sensibile și un tratament greșit sau aplicat greșit poate genera probleme mult mai grave.